keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Viikonlopusta

Viime viikonloppuna me tytöt oltiin ihan kahdestaan kun pojat lähti viikonloppureissulle! Iines matkusti ensimmäistä kertaa bussissa, hienosti meni! Inkku hyppäsi bussin saapuessa pysäkille reippaasti sisään ja valitsi ensimmäisen penkkirivin... jossa huomasin kesken matkaa lukevan "OPASKOIRA" ! Fiksu pentunen. 

Ollaan nyt päästy harrastamaan vieraiden koirien ohituksia, Edi ja Iines molemmat remmissä. Tuntuu että Ediä kiinnostaa ne muut koirat, Iinestä ei niinkään. Melko lepposaa siis käydä remmilenkilläkin; täytyy muistaa ulkoiluttaa noita tuolla ihmis- ja autovilinässäkin etteivät ihan metsity.

Sunnuntaina riisenitreeneissä Edi treenasi sivuaskeleita perusasennosta viime torstai-TPH-treenien mukaan. Kokeiltiin vielä sitä täyskäännöstä sillä "vanhalla" tavallamme, mutta nopeutettiin Edin käännöstä seuraavalla tavalla: otin seuraamista reippaalla askeleella, pallo kainalossa, ja käännöksen (minä käännyn vasmmalle ja koira seuraa mukana) aikana treenikaveri kevyesti hipaisi Edin kankkua, sitä ei-minun-puolella olevaa! Ja pallopalkka! Edi ei katsonut koskettajaa vaan jotenkin "muisti" peräpäänsä ja siirsi hienosti ja nopeasti sen suoraan linjaan! Tehokasta! Tätä voi itse tehdä niin että ottaa vaikka risun koiran puoleiseen käteen ja hipaisee sillä koiran takajalkaa käännöksen yhteydessä. Tehtiin lisäksi kosketuspintaa(täppäys nenällä + naks +nami) ja sen avulla hyppyä ja hyppynoutoa. Hyvin sujuu se! Paitsi Edi toi sen kosketuspinnan minulle hyppyesteen takaa...toisaalta sitähän halusin, hyppynoutoa joten ei voi kieltää. 

Riisenitreeneissä Iines treenasi katsekontaktia, mutta vaadin jo että se hakee minun katseeni, eikä toisinpäin. Tällähän pystytään jatkossa ohjaamaan koiraa mihin halutaan, esimerkiksi eteen istumiseen tai hyvään perusasentoon. Aluksi meni todella hyvin mutta kun käänsin katseeni oikealle, oli se vaikea. Saatiin pitkän väärän kohdan tuijottelun jälkeen Iineksen hakeutumaan oikeaan kohtaan ja katsomaan silmiini, naks+nami! Tätä ollaan kotona nyt treenattu ja aina vaan paremmin menee! 
10.11.12 köydenvetoa

Rod Stewart -tukka? 10.11.12

Iines tykkää naruista! 11.11.12

Edi ottaa päivätorkut sängyssä Nasun kanssa 12.11.12

Jail bird 12.11.12

Possun pumpulisisältö 14.11.12

Käymme yhdessä ain'! 14.11.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti