maanantai 19. marraskuuta 2012

Sunnuntai

Huh mikä sunnuntai eilen oli! Aamu alkoi tietysti aamulenkillä. Jossain kohtaa Iines sai järjettömän raivokohtauksen ja hyökkäsi vuorotellen minun tai Edin kimppuun, puri ihan tosissaan. Tarpeeksi komennettuani (eikä se uskonut) nappasin Iineksen ilmaan ja syliin rauhottumaan..tässä tohinassa revähti sitten mun rintalihas ja pidin vasenta kättä liikkumattomana puoleen päivään asti kun oli niin kipeä.

Kotona kun Iines saa raivareita, se rauhoitetaan näin (rapsutellaan kunnes huokaisee):
Iines rauhoittuu riehukohtauksen jälkeen (17.11.12)
Eikä tässä vielä kaikki! Kun tulin kaupasta koirien kanssa, nostin kauppakassit maasta kumartuen ja Edi yhtäaikaa hypäten, mun nenästä kuului RUUUUUTS auts. Heti jäitä ja pidinkin pari tuntia plus kunnon särkylääkkeet. Ei ole pahemmin turvonnut, mutta kipeä on vieläkin. 

Päivällä Iines löysi pihalta hiiren! Lähti oikeen jahtaamaan sitä, muttei saanut kiinni. Iines onkin meidän ensimmäinen koira, jolla on tuollaista vaistoa! 

Illalla Riisenitreenit aloitettiin tuntia aikaisemmin, sillä lähellä olevassa kauppakeskuksessa oli eilen joulukauden avajaisten vuoksi ilotulitus! Meillä oli aikuiset koirat mukana ja muutama pentu lisäksi - tavoitteena siis totuttaa ilotulituksen ääniin ja valoihin isompien rohkeiden koirien opastuksella. Reissu oli aika hurja, ihmisiä ja autoja tosi paljon, ja tietty ne ilotulitukset pitivät kovaa meteliä! Musta tuntuu että Iines hallitsi tilanteen paremmin kuin Edi, Iines taisi olla kinkkusulatejuustotahnan lumoissa :D Edi pisti välillä haukkumiseksi, mutta tahna maistui sillekin. Varmalla mielellä otetaan siis tuleva vuodenvaihde vastaan. Se mitä koirien kanssa keskittymiseltä näin, oli upea ilotulitus!

Hallilla Edin kanssa treenattiin hyppynoutoa. Aloitettiin tuonneilla eli kapula ja koira samalla puolella estettä, käsky tuo! Sitten heitto mukaan eli koira sivulle, heitto, käsky hyppy, tuo! Päätin tehdä hankalammaksi ja harjoitella sitä tilannetta, että heitän pahasti vinoon: vein kapulan n.8m päähän esteen toiselle puolelle, mutta n. 3m vinoon oikealle, hyppy-tuo käskyt...ja sehän toi! JES! Sama mutta vasemmalle vinoon vietynä olikin hankalampi. Hyppäsi kyllä esteen yli ja haki kapulan, mutta kiersi esteen jotta tuli suoraan kohti mua. Kolmannella kerralla onnistui, kun kävelin itse esteen ihan taakse ja pidin suorassa linjassa itseni, että Edi pääsi tuomaan+hyppy suorassa linjassa. Täytyy harjoitella näitä vinoja lisää. Tehtiin myös parit paikallaan seuraamiset vasemmalle ja oikealle.

Iineksen kanssa (kun pentu oli päässyt kolmeen kertaan tervehtimään kaikki läsnäolijat) tehtiin katsekontaktia. Kotona katseella siirtäminen ei ole onnistunut oikein menestyksekkäästi joten palattiin siihen että joka suunnasta tulevasta katseesta naks+nami. Se alkoi sujua joten kokeiltiin sitä, että Iines hakee minun katseeni. Tehtiin siten että olen lattialla istumassa sekä myös seisaallaan. Vaikka siinä kestää hetken, Iines alkaa osata hakeutua katseeni suuntaan! Sillä on hauska tapa kyllä katsekontaktia treenatessa aina istua ja joko lähteä peruuttamaan istualtaan tai sitten kuopia toisella etutassulla - treenikaverit kiusasivat että Iines tanssii Psy:n Gagnam styleä, sitä heppatanssia! Voi ei. No tuleehan se video aika usein telkkarin musakanavilta, ehkä se on sen sieltä oppinut?

torkkuva pentu 14.11.12

näinkin hyvän kuvan sai ilotulitustreeneistä... 18.11.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti