perjantai 2. marraskuuta 2012

Puuhasteluja

Viime sunnuntaina riisenitreeneissä Edi treenasi yököttävää metallinoutokapulaa, lähinnä nostoa, pitoa ja tuontia. Kovin taas kalisee hampaissa! Mutta pitää kyllä kovin kiinni kun vedin vähän vastaan, kehittymiskelpoinen siis. Treenattiin myös melko menestyksekkäästi kyljelle menoa käskystä. Onnistuu jo molemmille puolille ja lähes jo selälleen ja ympäri! Treeniläksynä harjoittaa takapään lihaksia takajalkojen ristiinaskelluksella. 

Eilen torstaina TPH:lla Edin kanssa treenattiin rivissä istumista kun muut makasivat - onnistui keskinkertaisesti, meni pari kertaa makuulle, mutta lopetettiin onnistumiseen. Toiseksi treenattiin luoksetulo plus maa. Jätin koiran istumaan, itse kävelin muutamankymmenen metrin päähän, luoksetulokutsu täällä ja kesken matkaa maahan! ja molemmilla kerroilla Edi tipahti heti maahan kun käsky tuli JES! Aivan nappi suoritus - jos olisin tokotuomari, antaisin kympin ;) Kävelin aina Edin luo palkkaamalla maahan (vahvistuu) pallolla, tosin laitoin remmin ensin, pallohulluushan sille iskee. Tehtiin toisen koirakon kanssa häiriötreeniä: otimme seuraamista yhtä aikaa vierekkäin, kohti toisiamme, käännöksiä, ja kun toinen oli perusasennossa, toinen seurautti koiransa ympäriltä. TODELLA hienoa hienoa! Lopuksi otettiin vielä koko treeniporukka pujottelutreeni: kaikki rivissä perusasennossa ja jonon viimeisenä oleva pujottelee seurauttamalla koiraa jonon toiseen päähän. Hieman oli Edillä vilkuilua mutta sain hyvin palkattua nopeasta korjauksesta (=katse minun silmiin). 

Viime sunnuntaina riisenitreeneissä Iines treenasi katsekontaktia. Olin tehnyt naks-namilla ihan nopeista vilkaisuista, mutta treenikaverit kehottivat ottamaan sille jo kestoa. Muutama nami meni ihmetellessä etteikö tässä saanutkaan nyökyttelyliikkeestä palkkaa. Nopeasti pentu hoksasi että kuuluu tapittaa noihin silmiin että tulee ruokaa! Tätä ollaan nyt tehty kotona lisää. 

Vaikka Iines onkin hirmuinen penturiiviö, työmotivaatiota löytyy ja silloin se keskittyy ja on rauhallinen. Pääsin tekemään nyt lumien sulattua jäljenkin pihalle (jossa 1vrk ei kävelyä sillä alueella), ja laitoin ohjeiden mukaan runsaasti nameja alkuun ja vähemmän loppuun. Ei vieläkään ihan kaikki namit tule syötyä, joten luulisin että täytyy vähän harventaa niitä ja hidastaa Iineksen vauhtia. Lenkkeilyä se jaksaa jo kolmisen varttia metsässä (!), mistä sitä tietää jos pidempäänkin, mutta ei haluta ylirasittaa pikkusta. Tästä pennusta kasvaa varmasti isona aikamoinen urheiluhurveli ;)

12vko:n penturokotus on hoidettu, joten voidaan rauhallisin mielin tavata muita koiria. Eläinlääkärillä oli Iineksen mielestä supersiistiä, kun sai syödä paljon nameja, rokotustakaan ei huomannut! Painoa sillä oli keskiviikkona (tasan 12vko) 8,5kg, eläinlääkärin mielestä kroppa oli hyvän tuntuinen - ei liian lihava tai laiha pentu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti