perjantai 9. marraskuuta 2012

tehotreenit+kuvia

Torstaina oli viimeiset Edin TPH:n toko-ryhmän treenit, ensi viikolla periaatteessa olisi (itseohjautuvat treenit) mutta olen kouluttautumassa Helsingissä to-pe. Teemana oli  ”toiveet”.

Ensimmäisenä otettiin toisen koirakon kanssa paikallaanmakuu 1,5min, koirat n. 1-2m välein ja ohjaajat pusikossa piilossa. Olin kuulevinani pientä piipitystä jossain alkuvaiheessak, ja hieman hermostunutta asennonvaihtoa, muutoin hyvä. Ei ollut menossa naapurinartun luo J.

Otettiin saman koiran kanssa samoja häiriötreenejä kuin viimeksi, eli seuraamisessa toistemme ohittamista, kohtaamista koirat vierekkäin tai omistajat vierekkäin, sekä toistemme ympäri pyörimisiä. Kaikki onnistui todella hienosti, ylpeä ja iloinen olen molemmista koirista!

Kouluttaja näytti meille miten tehdään toko VOIttaja-luokan paikallaanseuraamiset. Askeleet sivuille ja taakse siis perusasennosta. Oikealle sivulle askelia otettaessa ensin koiran puoleinen jalka ristiin taakse oikealle ja siitä askeleita pari samaan suuntaan, koiran pitäisi helposti seurata. Vasemmalle askeleet ovat hankalammat, kävellään ns koiran päälle. Kävelinkin päälle ja Edi vinkaisi, kouluttaja komensi minua että älä lässytä sille kun sanoin Edille sorisorisorianteeks!!!!! :D Nojo, onneks Edi ei pienistä järkyty. Uusiks vaan eli oma oikea jalka vasemman edestä ristiin ja hieman vartaloavulla hartialinjan kääntö vasemmalle – koira lähtee seuraamaan käskystä vasemmalle. Taaksepäin seuraaminen kävellään ihan suoraan taakse, voi ottaa nami-imutuksella tai niin kuin otin Edillä (kuten muutkin suunnat) katseella ja naksulla, namit oli minulla suussa (onneksi nakkeja eikä mitään ällöttävää). Hyvät vinkit, toimii hienosti! Kiitos näistä!
Tämän jälkeen otettiin hirrrrmuinen BH kaavio. Kouluttaja jälkeenpäin sanoi että minun olisi kannattanut kehua/kannustaa koiraa hieman kun pitkällä suoralla motivaatio laski, silloinhan ollaan selin tuomariin, sekä toistaa seuraa-käskyt nopeudenvaihteluissa! Muutoin hyvä seuraaminen mutta täyskäännökset kuulemma menee niin, että minä kierrän koiran, eikä koira minut!!! Seuraavaksi siitä lisää. Mutta BH kaavio siis (jonka aikana en Ediä palkannut):

·         koiran kanssa perusasento ja käsky seuraamaan
·         seuraamista  50 askelta ja täyskäännös
·         takaisin päin kävelyä 15 askelta, juoksua 15 askelta, hidasta kävelyä 15 askelta
·         alkupisteestä käännös oikeaan, 15 kävelyaskelta
·         käänös oikeaan taas, 15 askelta, täyskäännös
·         kävelyä 7 askelta ja seis – jolloin Edi istu perusasentoon nopeasti, kuten kuuluu
·         kävelyä 7 askelta ja henkilöryhmän kierto
·         valmis!

Tämähän on hirmuisan pitkä kaavio ja palkkaamaton pätkä koiralle. Edi suoriutui mielestäni oikein hyvin, ei olla otettu NOIN pitkää seuraamista---sitten BH kokeen! Sen pitkän pätkän väsähtämisen olisi voinut välttää kehumalla. Kouluttaja suosittelikin että otettaisiin tuollaista pitkää useamminkin.

Eli siitä täyskäännöksestä vielä: olen aina tehnyt täyskäännökset niin, että kun käännyn vasemmalle, koira käytännössä pysähtyy ja kääntyy kanssani tulosuuntaan. Kouluttaja ehdotti, että tekisin sen seuraavalla tavalla, koska koira on iso, ja saadaan näyttävämpi käännös:  koira tekee perusseuraamista, itsellä patukka oikeassa kädessä, käännös vasemalle ja patukan vaihto salamannopeasti kädestä toiseen ja äänimerkki että ”oikein meni saa ottaa patukan!” kun koira kääntyy tulosuuntaan käännöksen yhteydessä ja puree patukkaan. Tämä oli ihan uusi juttu minulle! Mahtoikohan kouluttaja järkyttyä kun hän selitti minulle tätä sanallisesti, annoin hänelle patukan ja Edin hihnan ja sanoin näytä :D Tuskin, ollaanhan me treenattu yhdessä jo hmm.. vuoden päivät? Ja tuntee kuitenkin koiran. Edi kyllä katsoi mua pari kertaa kysyvästi mutta oli kyllä hienoa nähdä kuinka se tekee töitä jonkun muun kanssa! Ja siinä selkiytyi hyvin mitä kouluttaja tarkoitti. Oikein antoisaa taas.

Iineksellä ollaan nyt palauteltu mieleen ruuan yhteydessä katsekontaktia ja käskystä istumista. Lenkeillä harjoitellaan hienosti hihnassa olemista (puree tosi mielellään omaa tai Edin remmiä) ja sitten vapaana metsässä lähellä pysymistä.

Treenikentällä on nykyisin pakko pitää liinaa pannassa kiinni ettei tämä pallohullu mene toisten treenejä häiritsemään!

painijaiset

oksaa voi syödä, jos ruokaa ei anneta

MITÄ  se Iines touhuaa, tuijottaa Edi

Vuoden nukkumisasento -palkinnon saaja keskellä muuttokamoja

Capture the moment - tässä lähtee kännyn suojapussi!

Koko lauma metsälenkillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti