torstai 9. elokuuta 2012

TPH treenit 9.8.

Tänään alkoivat taas TPH:n toko-treenit! Teemana paikallaanmakuu, perusasento ja jäävät liikkeet. 

Aloitettiin kartoittamalla koirakkojen tasoja ja sitten siirryttiin paikallaanmakuun. Otettiin kahdestaan yhden koirakon kanssa vähän pitempää paikkamakuuta, teinpä parit jumppaliikkeetkin, eivät ottaneet häiriötä! Viivyttelin myös palkan antamisen ja sivulle kutsumisen kanssa. Hyvin sujuu vaikka pitkä tauko on ollut!

Perusasennossa päästiin oikeen  näyttämään rivin edessä että miten me ollaan opeteltu se, mukana oli paljon nuoria koiria. Kerroin että naksuttimella ja katsekontaktilla ollaan tehty. Kouluttaja kehui Edin paikkaa perusasennossa, ollaan kyllä kovin siihen töitä tehtykin! Tehtiin perusasentoharjoituksia ottamalla askeleita sivuille, taakse ja eteen, sekä koiran pyytämistä sivulle eri puolelta itseä. Erityisen hankala Edille oli tulla sivulleni minun taka-vasemmalta. 

Jäävistä liikkeistä treenattiin jäävää istumista, joka oli kyllä kovin, kovin ruosteessa. BH kokeeseen (2010) sitä hinkattiin, mutta tokossa sitä ei ole nyt tarvittu. Edi jäi lähes poikkeuksetta seisomaan. Päätettiin kouluttajan kanssa helpottaa siten, että hidastaisin ennen käskyä ja sanoisin sillä tietyllä tavalla "is-tu" jolla Edi  tajuaa istua. Aluksi se oli kyllä tosi hämmästynyt. Saatiin hyviä onnistumisia kun otin patukan kainaloon ja sain aina nopeasti palkattua oikeasta liikkeestä!

Luoksetulo otettiin vielä viimeisenä, kouluttaja piti Ediä pannasta kiinni, kävelin kentän reunaan ja kutsuin "täällllä"! Pidin patukkaa esillä, Edi pysähtyi hienosti ja tiiviisti eteeni ja kehu+lelupalkka. Oikein hyvä!

Väliajoilla Edi keskittyi pyörimään nurmikolla, leikkimään leluilla ja täppäämään hiirimattoa namien toivossa :)

Edillä on treeneissä monta ilmettä ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti