torstai 16. elokuuta 2012

TPH treenit 16.8.

Tänään TPH:n treeneissä teemana nouto, ruutu ja merkki.

NOUTO:
Keskityttiin Edin kanssa metallinoutokapulaan. Edi ei erityisemmin pidä siitä ja kolisuttelee sitä hampaissaan. Kyllä se kapulan tuo ja luovuttaa nätissä asennossa, mutta ei pidä kunnolla suussa. Saatiin kouluttajalta vinkiksi tehdä kapulasta saalis - tosin ilmaisin huoleni, että riisenin temperamentillä menee hampaita poikki. Tehtiin niin että heitin kapulaa ja potkin sitä eteenpäin, kouluttaja jatkoi vielä potkimista hieman ja yllytti, eipä ollut enää metalli pelottava kun VIHDOIN päästin kapulalle, otettiin pieni juoksukilpailukin! :D Otettin pari rennompaakin tuontia, ei yhtään leuka väpättänyt!

RUUTU:
Kouluttaja suositteli että veisin lelun ruutuun, mutta halusin kokeilla ilman. Edi kyllä meni ruutuun muttei jäänyt sinne vaan tuli kysymysmerkin näköisenä luokseni.... Joten seuraavaksi vein lelun sinne ja isot kehut. Ei saisi ottaa liian suuria harppauksia! Eli tämäkin kannattaa tehdä saalispalkkana ja kilpajuoksuna.

MERKKI:
Opetin Edille merkin (eli kartiotötsän) targettina eli kun meni lähelle sanoin "jessss" +naks+palkka. Kouluttajan mielestä olisi varmempaa (koska Edi ennakoi aina, ja saattaa tuodakin kartion mulle) että tekee merkin takana olevasta alueesta kiinnostavan joko rapsuttamalla nurmikkoa ja kun koiran lähettää sinne, heittää lelun siitä yli tai laittamalla sinne lelu/namipalkan. Tähänkin saa käyttää kilpajuoksua!

KOTILÄKSYT:
-aina pitää olla hauskaa!
-metallinoutokapulan saalispalkkausta ja siitä jo luopumista
-ruutu: ensin lelu näkyvästi sinne, sitten ruutu jo valmiiksi ennen kuin koira kentälle, sitten kokeillaan jo ilman lelua, ensi kerralla pitäisi osata lähteä tyhjään ruutuun.
-merkin treenaus saalis/kilpajuoksutaktiikalla
Toukokuulta rivitreeniä!


Metallinoutokapula työn alla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti