perjantai 24. elokuuta 2012

TPH treenit 23.8.

Meitä oli mukavasti vain muutama koirakko paikalla, joten pääsimme syventymään hienosti liikkeisiin. Jatkettiin viime viikon teemalla, eli nouto, ruutu ja merkki.

Tehtiin myös luoksepäästävyys, reilu 2min paikallaanmakuu rivissä, sekä yksi lyhyempi paikallaanmakuu, josta kutsuin häiriöksi Edin pois rivistä, muut koirat pysyivät hienosti paikoillaan!

RUUTU:
Koska liike ei ole vielä varma, aloitettiin siten että pari kertaa siellä oli lelu valmiina, ja pari kertaa tehtiin niin, että lelu tulee kouluttajalta tai minulta eli tyhjänä ruutuna. Edillä on paha tapa ennakoida, joten tässäkin tyhjässä ruudussa etenee helposti metrin ja katsoo mua että heee-eei ei siellä oo lelua!! :D
Tehtiin myös niin, että lähetän Edin metrin päästä ruutuun, kun koira on ruudussa, käsky "seis" ja heti lelupalkka. Onnistui TODELLA hyvin, aivan yli odotusten! Täytyy muistaa palkata koira ruudun takaosaan, ettei jää vahingossa ruudun etupuolelle. Näitä kaikkia harjotuksia lisää, ei saa vaikeuttaa liikaa. Seuraava vaihe sitten on viedä koira ruutuun makuulle ja tehdä kävelykaaviota. Mutta näitä tehään vain harvoin, ettei Edi taas ennakoi!

NOUTO:
Tehtiin ensin omatoimisesti puukapulan kanssa tuonteja, kun kouluttaja oli toisten koirakoiden kanssa. Kouluttajan kanssa taas keskityttiin Edin metallikapulaan. Tehdään kapulasta edelleen saalis ja tosihauskajuttu. Tehtiin myös vaihtokauppaa, potkittiin kapula kauas kouluttajan kanssa, sitten Edi hakemaan kapulaa, kun kääntyy luokseni kapula suussa, minulta tulee pallo taskusta jonka saa saman tien hakea (huom. ei heitetä vaan koira tulee minun luo!).

MERKKI:
Edi istumaan, minä merkin taakse rapsuttelemaan maata ja olemaan innostuneen näkönen "tää on kiva paikka täällä!". Lähetys "merkki!" ja pallo lentää kun koira merkillä. Toistettiin. Edi jäi helposti merkin eteen, mutta kouluttaja sanoi että en sanoisi käskyä uudestaan vaan odottaisin että menee merkin taakse. Ja täysin yllätyin,  kun jäi ensin merkin eteen, kääntyi, en vihjannut, meni taas lähemmäs merkkiä, kääntyi, olin hiljaa ja sitten TADAAA sinne meni koira merkin taakse ja isot juhlat ja pallonheittoa! Näitä lisää. Täytyy vaan muistaa vaatia, koira on ihan fiksu ;)

Juteltiin vielä kouluttajan kanssa ohjatusta noudosta. Edi osaa kyllä tuoda lelut, kun lähetän etuoikealle tai -vasemmalle ja valita sen haluamani. Kouluttaja sanoi että kokeilen seuraavaa: laitan koiran merkin kohdalle, itse kävelen muutaman metrin siitä pois, ja etuviistoon muutaman metrin päästä merkistä ohjatun noudon kapula (tai muukin esine) ja itse samalle linjalle. Koiralle käsky hakea lelu - koiran pitäisi tehdä hyvä kaarre esineelle ja tuoda se minulle, minä joko pysyn paikallani tai menen merkin kanssa samaan linjaan. Täytyy muistaa laittaa vaihdellen molemmille puolille merkkiä se esine. Kisoissahan tulee kolme esinettä sinne merkin taakse, josta pitää hakea aina joko vasen tai oikea, ei koskaan keskimmäistä. Tällä kunnon kaarteella saataisiin se tuleva keskimmäinen kapula "pois näkyvistä". (Alla super kuva paintilla piirrettynä)

Se on kyllä hirmu kiva, vaikka treenikentällä ollaan tunti-puoltoista (ennen ja jälkeen helposti vartti) Edi on aina valmiina hommiin! Tosi reipas treenikaveri :)

Nakkeja + 1,5 litraa vettä = tämä naama
Ohjatun noudon aloittaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti