lauantai 8. maaliskuuta 2014

Maaliskuuta

On ollut omituista, ettei ole "oikeaa" talvea ollut täällä. Kuran määrä alkaa jurppimaan. Ei ainuttakaan kick-spark -lenkkiä tai hiihtelyä tänä talvena. Muutama heitetty ja kopattu lumipallo sentään. Maaliskuu on alkanut ja toivottavasti alkaa maa pian kuivumaan. Sen verran on kuitenkin maa jäässä että vaikka kuinka yritin, en saanut upotettua hyppyestettä kunnolla maahan... 

Viime sunnuntaina hakutreeneissä oli suurinpiirtein samanlainen rata kuin viimeksi, ei ihan niin menestyksekkäästi mennyt treeni. Ihan ok kuitenkin. Eka piilo oli umpipiilo (aitaus jonka päällä pressu) jonka Iines selvitti melko kunnialla - meinasi kyllä hypätä aidan yli umpipiiloon sisään kunnes tajusi kiertää sinne sisään. Ensi kerralla täytyy kyllä aloittaa maalimiehelle haukutus keskilinjalla, eräänlainen äänenavaus! Eipä tarvi siellä piilolla sitten ensimmäistä kertaa alkaa haukkumaan jotain kimeää alkuhaukkua. Pitää myös aloittaa tuomaan Iines keskilinjalle vapaana namin avulla (ostin jo maksamakkaraa huomista treeniä varten - varmasti seuraa minua!).
Iines odottaa kauniisti vuoroaan hakumetsään


Onko tämä sitten sopiva paikka koiran nukkua?

Tiistaina kävin kaverin kanssa tottistelemassa kentällä. Kenttä oli ihan märkä ja loskainen mutta emme antaneet sen häiritä itseämme tai koiriamme. Kaveri otti videonkin (vähän on laatu kärsinyt siirrossa) tehdään sitä ruokakuppitottista joka on hiljattain havattu hyväksi tekniikaksi tähän vaiheeseen. Ahnehdin ehkä hiukan liian pitkän treenin, mutta ihan hyvinhän se meni! Seuraavaksi panostetaan vauhdikkaisiin ja teräviin täyskäännöksiin ja lyhyihin treeneihin jotta into ja draivi pysyy korkealla. Täyskäännöksien harjoitteluun sain hyvän vinkin, että kannattaa tavallisten 180' täyskäännösten lisäksi tehdä käännöksiä 270' ja 360' sekä kaikkia variaatioita! Koira pysyy paremmin mukana menossa kun kaikki ei ole ennakoitavista ja samaa kerrasta toiseen. Laitoin Iineksen vielä siihen kamalle märälle kentälle paikkamakuuseen, ei erityisemmin tykännyt siitä vaan nousi aika helposti.


Yök märkä maa tottiskentällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti