perjantai 30. elokuuta 2013

Torstaisin totellaan

Torstait on tehotottelevaisuuspäiviä!
Ensin oli Edillä kilpailu-Toko-ryhmä, sitten minulla koulutusvuoro arkitottelevaisuusryhmässä ja sitten Iineksellä pelastuskoirien tottelevaisuustreenit.

Edin kilpatokossa keskityttiin siihen että merkille meno (liikennekartio) on todella merkille, tai sen taakse, meno eikä sen kartion noutaminen mulle. Onnistui kun käskin sanalla "mene" ja heitin pallon perään! Toinen mitä treenattiin oli maa-seiso -vaihtelu niin että Edille tulisi lihasmuisti oikeasta liikeradasta - ajatus on ettei ottaisi askelta eteenpäin. Kun seisoin Edin vieressä ja stoppasin liikkumisen maasta seisomaan noustessa tyylillä nami nenään (tai siis suuhun) ja siitä vedin namin avulla Edin pään etutassujen väliin saatiin aikaiseksi toivottu liikerata. Hienoa! Tätä vaan treenailemaan. On meillä pätevä kouluttaja siinä tokoryhmässä!

Omassa arkitottlevaisuusryhmässäni oli 6 koiraa, noin 6-12kk ikäisiä kaikki. Treenattiin annetun ohjelman mukaisesti ohituksia, hihnassa kulkemista ja sosiaalisuutta. Tehtiin toisen koiran ohituksia, ihmisen ohitusta, lenkkeilijän ja kiljuvan lenkkeilijän ohittamista (joo-o minä juoksin ympäri Haunisten kenttää ja huutelin, pitävät varmaan täysijärkisenä...), päin tulevaa ihmistä ja ihmistä&koiraa (Edi avustajakoirana), koiran väliinpitämättömyyttä toista ihmistä kohtaan (tulin koirakon luo ja kättelin, kysyin jotain päätöntä kuten paljonko km on Turusta Helsinkiin), luoksepäästävyyttä ja koiran hampaiden tutkimista, ymsyms. Tein treenit niin, että ihmisille tulisi tilanteita joita tulee niin kadulla vastaan kuin yhtälaisesti toko, BH, tai pk/peko kisoissa vastaan. Halusin myös että ihmiset miettivät mitä haluavat koiraltaan ja missä tilanteissa on ongelmia - ja myös vaativat että koira todella tekee. Sinnikkyyttä ja päättäväisyyttä. Lopuksi otettiin muutama "toiveuusinta" viimeviikolta, parit luoksetulot ja A-estettä.

Iines treenasi pelastusporukassa ensin paikallaanmakuuta, itse asiassa ihan vaihingossa. Tultiin kentälle ja minulle sanottiin että laita Iines tuohon jatkoksi, paikallaanmakuussa rivissä oli kolme aikuista urosta! Siihen Iines vaan makuulle ja kävin aina välillä välipalkkailemassa. Oli ehdottomasti vaikein ja pitkäkestoisin paikkamakuu! Ja saatiin lopetettua onnistumiseen, täytyy olla tyyyytyäinen! Hiukan tehtiin myös sivulletuloja, seuraamista, putkea, A-estettä ja patukalla leikkimistä.

Tänään oltiin taas kaupalla, tällä kertaa eri kaupalla kuin ke. Oltiin kaupan liukuoven edessä, siitä meni kivasti ihmisiä ohi tasaisin väliajoin. Pyysin Iinestä silloin tällöin ottamaan katsekontaktia minuun ja istumaan eteeni. Onnistui yli odotusten hienosti! Ei tarvinnut yhtään korottaa ääntä tai kiristää remmiä, täysin sujuvaa ja sulavaa! Ei ryntäillyt yhtään ihmisten luo, Iineksen mielestä kun ihmiset ovat maaiman paras asia. Kyllä me taidetaan joskus sinne BH-kokeeseen päästä!
Iines paikallaanmakuussa rivissä ekaa kertaa!

Piiiiitkä askel


Tilannekuva: heitto olan yli?

Namipalkka näkyvillä


Välkky & TosiVälkky

2 kommenttia:

  1. Heippa! Täällä olis yks turkulainen riiseni-haaveilija. Itseltäni löytyy tällä hetkellä dalmatiankoiranarttu 3v sekä -uros 1v. Muo kiinnostais kovasti nähdä ja kysellä rodusta, voisko teitä tavata jossain livenä mahdollisesti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Sunnuntaisin on 19-21 turun riisenien treenit missä käydään. Tällä viikolla vielä Kurrapolulla impivaarassa, sitten siirrytään uudelle Doxx areenalle Raisioon. Kannattaa tulla Kurrapolulle tai Doxxille katsomaan! Tällä viikolla ollaan menossa, 29.9. ei päästä, 6.10. ei välttämättä ehditä, 13.10 menossa, 20.10. ei välttämättä ehditä ja 27.10. menossa!

      Poista