keskiviikko 28. elokuuta 2013

Eläinlääkärissä ja tottelevaisuutta

Maanantaina kävimme eläinlääkärissä. Iines sai 1-v. rokotukset, katsottiin paino (28,5kg, paino sopiva), hampaat (ok) ja sydän&keuhkot kuunneltiin (ok). Edin etujalat tutkittiin; se loukkasi toisen jalan 1,5kk sitten ja edellisviikkona uudestaan kun oltiin hakumetsässä. Eläinlääkäri kokeili kaikki nivelet ja luut sekä liikeradat. Tulos oli tämä: liikeradat "kuin nuoremmallakin koiralla" (Edihän, 48,8kg, täyttää nyt helmikuussa 6v!), ei turvotusta tai tulehdusta nivelissä, luissa tai kynsiongelmia!! Hienoa, hienoa! Molemmille koirille ostin myös madotuslääkkeen - tuli heti aiheelliseksi sillä tiistaiaamuna Iines löysi jonkun ihanan ällöttävän suolet-pellolla-olevan peltomyyrän/hiiren minkälie ja otti sen suuhunsa nams nams. ONNEKSI ehdin karjaista tarpeeksi ajoissa ja Iines sylkäisi sen pois. Huh. Olis pysynyt vaan niissä mansikoissa.

Sunnuntaina riisenitreeneissä Edi joutui taas pahaan paikkaan, treenattiin seuraamista palkkapatukan YLI ja seuraamista ja paikallaanmakuuta samalla kun treenikaverin kääpiösnautseripentu 4kk leikki ja härnäsi Ediä sentin päästä ;) Kova kohtalo Edillä. Tehtiin myös istu-maa-seiso -vaihteluita.

Iineksen kanssa tehtiin seuraamista, maassa- ja istumassapysymistä häiriön alla eli suurinpiirtein samanikäinen koira teki samaan aikaan muutamien metrien päässä tottista. Leikittiin myös patukan kanssa ja tehtiin superpitkä eteenmeno! Jätin treenikaverille remminpään varuiksi, jätin Iineksen istumaan, kävelin n. 50m päähän iltaruokakupin kanssa ja kävelin takaisin, ihan loppuvaiheessa Iines meni  makuulle muttei kuulemma liikkunut senttiäkään - HYVÄ! Ja eteenlähetys menee jo vanhalla rutiinilla eli täysillä kupille.

Tänään tehtiin hiukan tottista ruokakaupan pihalla: sivulletuloja, paikallaanmakuuta ja häiriössä katsekontaktin ottamista. Häiriö oli Edi nurkan takana leikkimässä lelulla joten niitä katsekontakteja ei oikeastaan tullut. Treeniä treeniä. Kaupan asiakkaitakin jäi katselemaan mitä me neljä puuhataan,  kyllä koirat käyttäytyivät oikein katseenkestävästi :) Alimmassa kuvassa Iines näyttää pieneltä kuin kääpiösnautseri!

Edi ja auringonlasku

Kaupan parkkipaikalla paikkamakuutreeni

Kaupan parkkipaikalla paikkamakuutreeni

Paikkamakuun jälkeen patukkapalkka

Suursnautseri Edi ja kääpiösnautseri Iines :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti