tiistai 13. elokuuta 2013

treenejä, treenejä...ja Iines 1v!

Iines täytti 1v. 8.8.13! Synttäreiden kunnniaksi tarjolla ei ollut nakkikakkua vaan tuplatreenit TPH:lla. Ensin oli arkitottelevaisuustreenit jossa pureuduttiin siihen haastavimpaan asiaan eli sivulle tuloon. Kamalaa kamalaa. Iines on ihan kysymysmerkin näköisenä. Yritin vähän namilla imuttaa mutta ei oikeen tunnu tajuavan. Arkitottistunnin jälkeen oli pelastuskoirien "pilkunviilaus"-tottelevaisuustreenit mitkä meni meidän osalta kyllä älyttömän hyvin. Iines teki pitkäkestoisimman paikkamakuun ikinä, minä kymmenisen metrin päässä VAIKKA kentällä oli toinen koira tekemässä tottista! Oujee. Tehtiin vielä niin että oli apuohjaaja Iineksen takana ja palautti maahan jos nousi - eli minä pysyn "hyvänä tyyppinä" kun en ojenna ja tuon vaan nameja onnistumisesta. Harjoiteltiin myös sirun lukemista niskasta ja ryhmätreeninä koirakoiden ohitusta pujotellen rivissä ja maassa istuvan ihmisen lähestyminen ryhmätreeninä niin että koirakot ympyrämuodostelmassa lähestytään askel kerrallaan sitä istuvaa ihmistä - Iines ei vähää välittänyt siitä keskusihmisestä tai toisista koirista JES! Tehtiin vielä pitkä eteenmeno apuohjaajan pitäessä kiinni ja minä kiljuen ja kirmaten kentän toisen päähän, siitä kutsu "tule" ja Iines täysillä mun luo ja istuu eteeni, jesjes. Jotain aivolohkoja on nyt loksahtanut oikeille kohdille tota meidän yhteistyötä ja tottista ajatellen. Se jopa seuraa innokkaasti ja istuu kun pysähdyn .. enkä ole edes opettanut sille tätä, eikö olekin hienoa!

Edellisviikolla pelastushaussa tehtiin reaktiotreenit eli remmissä "partiointia" ja annetaan koiran johdattaa sinne mistä ihmisen haju tulee. Viime viikolla otettiin kaksi maalimiestä ja neljä piiloa eli nämä liikkuivat siellä metsässä eteenpäin kun Iines oli toisella puolella metsää etsimässä. Otettiin ne ekat kummallekin puolelle haamuina eli Iines näkee niistä vilauksen ennen kuin piiloutuvat. Hienosti teki etsintätyötä, erityisesti piiloilla 3 ja 4 joissa Iines ei saanut näköapuja.4lla haki kyllä ihmisen jäljen ja sitä pitkin meni piilolle. Mutta nelospiilolla maalimies käski minun kiertää heidän (ja kuusen) ympäri parin metrin päästä - Ii ei korvaansa lotkauttanut että lähdin kävelemään, erinomaista ettei hylännyt maalimiestä (ja kananpaloja) mun vuoksi!!! Iines oli myös ihan alussa metsään tullessa meidän kanssa tallomassa rataa, siellä se loikki ihmiseltä toiselle ja pitkin metsää ihmisistä sen enempää välittämättä--- pelastuspuolta ajatellen on erinomaista ettei se ole musta läheisriippuvainen ja tekee töitä ihan itsenäisesti, eipä tarvi tuuppia että mees ny reippaasti tonnekin katsomaan. Ne oli muutekin hauskat treenit, jouduin kiipeemään puuhun varmaan 1-1,5m korkeuteen kokeneelle koiralle piiloon! 

Kotona ollaan Edin kanssa tehty tottista ja esineruutuja ja erityisesti keskitytty tekemään pitkään palkatta ja sitten superpalkka. 

Iineksen kanssa tehtiin noin 80m pelto-ojanylitys-metsäjälki jossa 1 käyttöesine jonka sattu just kiertämään puun väärältä puolelta... haju varmaan painoi ihan väärälle puolelle. Kävi kyllä ihan klassisesti - meinasin pellolla alkaa ohjaamaan koiraa että hei se kulma meni jo... mutta onneks en puuttunut Iineksen työskentelyyn ja se meni kyllä sitten ihan oikeasta kulmasta 10m myöhemmin :D Oon mä surkee jäljentekijä kun en edes muista mistä itse kävelin, onneks luotin koiraan ! 

Kotona Iineksen kanssa tehty sivulletuloja, seuraamista, luoksetuloja ja haukuttamista.. Vieläkään en saa sitä metsässä haukkumaan. Sitten pitäisikin alkaa tekemään Iinekselle vuositavoitetta kun kerran se 1v on täynnä!

Hiukan on sumua laiturilla/Edi

Iines odottaa vuoroaan TPH:n kentällä

Iines jäkälässä, panta ja valjaat tarpeettomasti päällä 
Edin esineruutuesine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti