sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Puolivuotias pelastuskoira

Iines-ankka täytti 8.2. 6kk! Päivää juhlittiin antamalla kokonaiset 15g lisää ruokaa (annostusohjeen mukaan)! Hurjat bileet. Iines painaa nyt 22kg.

Pelastuskoira on otsikossa siksi, koska tänään oltiin ensimmäistä kertaa pelastuskoiratreeneissä! Se ei tietysti Iineksestä pelastuskoiraa vielä tee. Tehtiin pikkutytölle siis namirinki, oikeastaan aamupalarinki, koska aamuruoka tuli metsässä. Treeniporukan muut ihmiset olivat metsässä kyykyssä laajassa ringissä ja huutelivat "iines, tänne" vuorotellen ja syöttivät aamunappulaa Iinekselle. Iines oli aivan innoissaan aivan jokaisesta ihmisestä ja meni ilolla häntä vispaten jokaisen luo! Pelkäsin vähän että Iines arastelisi uusia ihmisiä ja uutta tilannetta, mutta pyh mitä vielä. Nappulat syötyä huusin Iineksen luokse ja otin kiinni. Ringin ihmiset nousivat rauhallisesti. 

Yksi treeniporukasta otti lisää nameja ja näytti niitä koiralle innostaen, lähti juoksemaan karkuun metsään ja huuteli iloisesti Iinestä. Pidin pannasta kiinni, laitoin käden pään viereen osoittamaan oikeaa suuntaa, sanoin äijä ja päästin pannasta irti. Iines ampaisi karkuun lähteneiden namien perään hienosti! Lähdin juoksemaan kohti maalimiestä, Iines yritti tulla minua vastaan mutta maalimies sai pidettyä nameilla koiran luonaan. Hakumetsässä koira ei saa jättää maalimiestä! 

Otettiin vielä toinen tällainen peräänlähtö, mutta nyt kun koira lähti maalimiehelle, lähdin rauhallisesti kävelemään kohti maalimiestä. Sain ohjeeksi että jos koira jättää maalimiehen, minä pysähdyn. Tällä kertaa tosin Ii ei jättänyt namiäijää! Saatiin kommentiksi että ihan kehityskelpoinen pentu on! Mennään ensi viikolla uudestaan, nähdään onko jotain jäänyt kalloon.

Viime viikon riisenitreeneissä Iines opetteli seuraamaan, joka onnistui yllättävän hyvin! Tänään illalla voitaisiin kokeilla toimiiko vieläkin. 

Meillä oli ylimääräinen postilaatikko, joten päätettiin huvikseen kokeilla postilaatikkotreeniä. Naksuttelin Edille ensin postilaatikon koskemisesta, sitten kannen koskemisesta, sitten jos vahingossa sai kantta vähän aukikin, ja lopulta käärityn (ja kiinni teipatun) lehden tuomista kumollaan olevasta avonaisesta laatikosta. On se hauskaa nähdä kuinka nopeasti voi uuden asian opettaa naksuttimen ja oivaltavan koiran avulla!
Edille tehtiin myös lääppimisharjoituksia, Ediä siis ärsyttää jos joku siihen koskee tietyissä tilanteissa, alkaa murisemaan. Treenikaverit kun ei Ediä pelkää ottivat koiran multa ja rapsuttelivat Ediä. Hiukan ajan kuluttua treenikaverit sai tehtyä istumista, maata ja kyljelleenkin menoa Eepun kanssa!!

Illalla taas uudet kujeet, viimeistä kertaa tuossa hallissa, sitten vaihtuu toiseen halliin.

Puolivuotias Iines ja taustalla torkkuva Edi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti