sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Iineksen peko haku treenit

Tänään oltiin Iineksen kanssa hakumetsässä. Ohjeiden mukaan, laitoin Iinekselle treeniliivit matkalla metsään ja annoin sen vetää innolla "työpaikalle". Kun päästiin hakualueen reunalle ihmisten keskelle yritin Iineksen nimeä toistamalla saada katsekontaktia, ei onnistunut (tätä treenattava!). Kun otin askeleen pari taaksepäin sain jonkinnäköistä kontaktintapaista Iineksen suunnasta joten hyväksyin sen. Se vaan istu innoissaan ja tapitti ihmisiä eikä huomannut mua ollenkaan! Ryhmästä irtaantui kaksi ihmistä namipurkit kourassa, toinen lähti keskilinjalta toiselle puolelle ja toinen toiselle puolelle yhtä aikaa kävelemään. Iines katsoi intensiivisesti molempia. Lähetin ensin oikealle puolelle metsää: katsoin että koira oli suorassa kohti piiloutunutta ukkoa, käsi pään viereen osoittamaan suuntaa, lähetys äijä-käskyllä ja suora ampaisu perille! Kävelin koiran ja maalimiehen luo, paluu keskilinjalle Iines innokkaana tekemään lisää töitä. Keskilinjalta ei näkynyt toisena olevaa maalimiestä mutta Iines lähti todella varmana ja suoraan kohti seuraavaa aamupalan osaansa! Tehtiin myös toinen tällainen yhtäaikaan lähtevät maalimiehet -peräänlähtö, hienosti onnistui! Ihme ankka, kuinka se jo nyt on hoksannut! 

Palautteena sain että lähetyksessä oli parempi (mun) rauha kuin viimeksi, ei tarvi turhaa sähläillä vaan luottaa koiraan ja lähettää se etsimään.Hyvää oli myös se, että katsoin että koira on suorassa lähdössä maalimiestä kohti. Toinen asia josta muistutettiin oli se, etten lähetä koiraa suoraan puuta tai pusikkoa päin, aina on katsottava koiran näkökulmasta suora väylä metsään. 

Minulta kysyttiin, haluanko Iineksestä haukkuvan vai rullakoiran, en osannut sitä vielä sanoa, ja ei sillä kuulema ole vielä merkitystäkään. Monesti koira kuulemma "kertoo" kumpaan se soveltuu paremmin. Ensi viikolla ei olekaan metsätreenejä, ohjaajilla koulutuskerta!

Meillä kävi pieni riiseniherra vieraana täällä eilen lauantaina, alla pari kuvaa :)

Iines tarjoaa keppiä 23.2.13

Edin ilme taas fiksu 23.2.13

Muutaman kilon ero! Kuva kaapattu pikkuherran omistajalta, kiitos!!!
23.2.13

Iines hyökkäyksen kohteena 23.2.13

... ja Iines hyökkääjänä! 23.2.13

23.2.13 oli rankka päivä molemmille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti