perjantai 26. lokakuuta 2012

TPH 25.10.12

Eilen TPH:lla teemana seuraaminenkaukokäskyt ja  jäävät liikkeet.

Aloitettiin jollain, mitä en ole koskaan ennen kokeillut! Rivissä istumsta! Jätettiin koirat hyvällä etäisyydellä toisistaan istumaan (aina normaalisti otetaan paikallaanmakuu) ja käveltiin n. 10m päähän kasvot koiriin päin, minuutin päästä paluu koiran viereen ja palkka. Hienosti meni!

Halusin vähän testata Ediä, joten otin mukavan 50 askeleen suoran seuraamisen, käännös, 15 askelta kävelyä, 15 juoksua ja 15 hidasta kävelyä ja vielä normaaliseuraamista. Eli melko pitkä ja puuduttava seuraaminen! Kontakti+paikka oli kouluttajan mielestä oikein hyvä, ainoastaan juoksuun lähdössä kompastuimme  Edin kanssa toistemme jalkoihin. Itsekin olin tosi tyytyväinen Ediin, ei yhtään näyttänyt tylsistymisen merkkejä! Ainoa huono puoli oli se, että palkaksi pallo ja tuloksena järjetön pallohulluus ...sai taas karjua koiraa ettei mene häiritsemään muiden treenejä. Pitää laittaa jatkossa liina, jos meinaan pallolla palkata. 

Kaukokäskyistä me treenattiin istu-seiso vaihtelua. Aika hankalaa, ei olla pitkään aikaan tehty. Seisomisessa ottaa helposti askelia eteen, jota en missään nimessä halua!! Onnistui hyvin kun pidin namikättä nenän edessä ja käskytin, niin pelkkä perä liikkui. Ehkä tällä tavalla sais lihasmuistiin liikkeen?

Viimeaikoina ollaan hinkattu sitä jäävää istumista... Yritin hämätä Ediä ettei ennakoi sillä, että kävelin muutaman pätkän seurauttaen lyhyttä matkaa edes takas ja siitä jossain kohtaa käsky istu. Eka istuminen oli hidas, loput hyviä. Ei noussut vaikka kävin kiertämässä takakautta tullessani koiran sivulle takaisin. Viimeisenä otin vielä liikkeestä maa joka onnistui hienosti, jes!

Näimme kun pelastuskoirat treenasivat myös jääviä liikkeitä, mutta he tekivät sen rivissä kaikki koirat yhtä aikaa. Mekin otimme toisen koirakon kanssa huviksemme miten onnistuisi tämä. Yhtäaikaa käsky seuraa (välimatkaa koirilla n. 5m) ja kouluttajan käskystä yhtäaikaa käsky maa ja ohjaajat kävelivät viitisen metriä eteenpäin, käännös ja takaisin! Hienosti onnistui jesjes, eivät ottaneet yhtään toisistaan häiriötä! Sama uudestaan, mutta niin että minä sanoin kouluttajan merkistä Edille istu ja toinen koirakko otti samanaikaisesti maahanmenon. Onnistui tämäkin, hienoja haukkuja :)

Puolisen tuntia kun olimme ehtineet olla kotona, huomasin että ulkona sataa lunta! Edi tyylilleen uskollisesti sai  riemuhepulin kun huomasi ensilumen, Iines pysähty ovelle, maistoi rappuselta lunta, totesi että HYVÄÄ ja sai myös hepulin! Hauskat koirat :) Täytyy odottaa että tämä ensilumi sulaa jotta päästään taas Iineksen kanssa jäljestämään.

Pari kuvaa lumihirviöistä (26.10.12)....tai lähinnä kuva-arvoituksia!!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti