torstai 11. lokakuuta 2012

Pitkästä aikaa! +paljon kuvia

Päivitystä pitkästä aikaa!

Meidän maailmassa on nyt viime viikkoina ollut niin paljon hulinaa ettei ole edes blogia ehtinyt päivittämään!!

Treenipuolelta ollaan Edin kanssa tehty tokoa ja pk tottista ohjatuissa treeneissä 2-3 kertaa viikossa sekä esineruutua itseksemme. Lähinnä ollaan keskitytty luoksetulo+maa, nouto, henkilöryhmä, seuraaminen+ampuminen. Ollaan tehty myös tokon voittajaluokan liikkeitä, mutta ei viimeaikoina aktiivisesti kiireiden takia...

Suurin uutinen on kuitenkin pienen riisenipennun saapuminen, Tintenfass Quanduc (s.8.8.12) muutti meille sunnuntaina 30.9.! Pentunen on kutsumanimeltään Iines, ja tarkoituksena olisi harrastaa viestiä (ja mistä sitä tietää jos jälkeäkin, kts seuraavat lauseet)! Nyt Iines syö kolme ruokaa päivässä, ja keskimmäisen aterian on syönyt joko naksuttamalla (naks-nami -ehdollistuminen) tai sitten ulkona jälkiruudussa: nurmikolle (max. 10cm) tallotaan askel askeleen viereen astuen 1m x 1m alue ja vasempaan alanurkkaan paalu merkitsemään aloituskohtaa. Ruoka ripotellaan alueen reunoille tarkasti ja keskelle hajanaisesti. Tarkoitus on, että koira pysyy ruudun sisäpuolella syömässä ruokaansa, eli vain tallotulta alueelta löytyy syötävää. Iines teki heti ensimmäisen ruutunsa Mainiosti! Ei mennyt yhtään yli alueen ja pikku nenä nuuskutti ahkerasti koko ruudun. Hiukan ennen kun on saanut kaikki poimittua, otetaan koira pois ruudusta että sitä jää vähän harmittamaan että nyt jäi vielä! Tällä kasvatetaan sitä hinkua jäljestykseen. Ruutu ollaan tehty nyt noin viitisen kertaa, ja treeneissä kyseltyäni, voidaan aloittaa suoran jäljen harjoittelu! 

Suora jälki aloitetaan myös paalulla. Askelväli on lyhyt, mutta ei tehdä peräperään askellusta. Jokaiselle askelelle kolme namia (kärkeen-keskelle-kantapään kohdille) ja askelia yhteensä viitisenkymmentä (ja siitä sitten kasvatetaan). Koiralle laitetaan remmi, ja remmi jalkojen välistä (nenä pysyy maassa eikä nouse ylös vaikka remmi ehtis kiristymäänkin)

Jälki on minulle aivan uusi laji ja katselen ihmeissäni miten 8-9viikkonen koiranpentu osaa pysyä tallotulla alueella, eikä lähteä muualle nurmikolle etsimään nameja...

Molempien koirien madotukset on hoidettu ja Iines saanut ekan penturokotuksensakin, toiset madotukset ja rokotus tulevat vielä. Iineksellä jouduin teippaamaan korvat koska olivat aiiiivan höröt :D Edi on suhtautunut pentuun todella hyvin, on vaan vähän vaarallisen näköistä että kun saavat hepuleita yhdessä... Sisällä välillä täytyy laittaa koirat eri huoneisiin, sillä Edi ei Iineksen puremiseen puutu vaan katsoo minua anovasti että "otatko ton tosta säärestä/korvasta/parrasta poooois!". Onneksi Iines puree tasapuolisuuden vuoksi myös yhtäläisesti ja kovaa meitä ihmisiä, tervetuloa tänne vaan syötiksi! Kuvat saa klikkaamalla suuremmaksi.
Iines ja ankka! 1.10.12

Edi ja Iines metsälenkillä 11.10.12

Edi ja Iines pihalla leikkimässä frisbeellä 10.10.12

Edi noutaa frisbeen pihalla 10.10.12

Iines opettelee kävelemään remmissä 11.10.12

Edi ja Iines pihalla 6.10.12

Iines nuuskuttaa nurmikkoa (ei namiruutua) 6.10.12

Isoveikasta on hyvä pitää jaloilla kiinni kun nukkuu 4.10.12

...tai olla ainakin kylki kyljessä ettei vaan karkaa 4.10.12

Onkohan Edillä peuravainu? Iineksellä tuskin. 4.10.12

Iines ja ankka, taas! 3.10.12

Toinen päivä kotona ja hörökorva torkkuu toisen vieressä 1.10.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti