perjantai 11. syyskuuta 2015

Kokeen jälkeinen elämä

Viime keskiviikkoisen peha-kokeen jälkeen olemme treenanneet hakua, partiointia, tottista, tokoa ja rallytokoa. 

Torstai-iltojen kisaavien koirien treeneissä Iineksen kanssa ollaan treenattu seuraamista, jääviä liikkeitä (lähinnä nopeutta ja tekniikkaa) sekä ampumisen sietämistä 6mm ja 9mm panoksilla. 6mm panokset sietää jo aika hyvin mutta 9mm saa vielä korvat luimuun – jatkaa kuitenkin leikkimistä tai seuraamista ampumisesta huolimatta.
In the competitive obedience group Iines has trained heelwork, techniques of sit down and stay down fast, and getting used to the sound of 6mm and 9mm gunshots 

Tokossa ollaan treenattu Iineksen kanssa alokasluokan liikkeitä, kentällä ollaan otettu ryhmäliikkeenä uusien sääntöjen mukaista paikallaanmakuuta. Jokainen siis rivissä yksitellen laittaa koiransa maahan, odotetaan 2min 10m päässä ja palataan koirien luokse, ja jokainen ottaa koiran sivullensa yksitellen. Haasteena tietysti se, että oma koira kuuntelee omia, ei naapurin käskyjä.
In obedience (the obedience test)  we've been training novice class with the new rules, which have been valid for a month and a half now.
Haukut rivissä, Iines toinen oikealta
Doggies in line, Iines  second from right

Rally-tokossa Edin kanssa ollaan vedetty pariin kertaan kaikki avoimen luokan liikkeet. Haastavimmaksi on osoittautunut pyörähdys, eli seuraamisliikkeessä koira tekee käskystä pyörähdyksen sivulla. Edillä tuota kokoa on kuitenkin paljon niin sillä on vaikea pyörähtää vieressäni ympäri, ja minun on vaikea namilla sitä ohjata vaikka pitkät kädet omistankin! Myös houkutus on vaikea jos houkutuksena on pallo. Tämä liike suoritetaan niin että koirakko kulkee tolppien ympäri kahdeksikon, sivustoilla houkutuksena leluja tai nameja eikä niihin saisi siis käydä käsiksi.. tai siis tassuiksi.
In Rally-Obedience Edi has trained open class tricks, hardest are the spin and figure 8 with distractions.

Iinekselle ei viime viikon keskiviikon kokeen jälkeen saatu palauttavaa treeniä heti, vaan lauantaina osallistuimme kokeneiden koirien partiointitreeniin jossa teimme ensimmäisen partiointimme. Koira siis kulkee vapaana maastossa pitkän aikaa kunnes lopulta löytyy piiloutunut. Iines pysyi hyvin lähettyvillä, ”kadonnut” löytyi 1h 10min etsimisen jälkeen. Ilmaisun, eli haukkumisen aloittaminen oli hieman kimeä mutta maalimies auttoi hieman koiraa sanomalla ”hauku” jotta saatiin hyvä onnistuminen loppuun. Partiointiharjoituksessa oli tärkeää ottaa tuulen suunta huomioon ja jakaa kartta sellaisiin osiin, että sen pystyy haravoimaan tarvittavalla tiheydellä ettei kadonnut jää löytämättä. Hurjan mielenkiintoista!
Tänä maanantaina teimme sitten helpon ja hauskan ”joka arpa voittaa” –treenin ja Iines pääsi tekemään hienoja pistoja ja etsintöjä täysillä juosten ja haukkua maalimiehelle jolla oli palkaksi maksamakkaraa. Se oli  hyvä treeni se.
After our competition last Wednesday Iines did a long 1h 10min search on Saturday, she did well for her first time! When she found the hidden one, she hesitated first but then started barking. Good dog! 

Yllä Iineksen siskopuoli vasemmalla ja Iines oikealla. Alla Iines partioimassa.
Above Iines's half sister on the left and Iines on the right. Below Iines during search

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti