torstai 3. syyskuuta 2015

Iines PEHA-B läpi !!!

Eilen 2.9. pääsimme Iineksen kanssa yrittämään ensimmäistä kertaa pelastushaun B-koetta, ja saatiin se läpi! Koepaikkana oli Raisio ja tuomarina Jorma Lankinen. Viralliseksi pelastuskoiraksi pääsemiseksi täytyy käydä kokeista BH (käyttäytymiskoe), pelastushaun tai -jäljen A- ja B- kokeet sekä VIRTA-testi eli viranomaistarkastus jossa on parin tunnin etsintä. Näiden kokeiden jälkeen pääsee hälyytysryhmään koirakoksi (=ohjaaja+koira).

Arvosanoiksi saimme:
- Koiran ohjattavuus: erittäin hyvä
- Ohjaajan käytös ja työskentely: erinomainen
- Henkilön ilmaisu: ensimmäinen erittäin hyvä, toisella erinomainen, kolmannella hyvä.

B-kokeen alue (30 000 m2) on suurempi kun A-kokeen (20 000 m2) ja etsintäaikaa on samalla enemmän (A= 20min, B= 30min). Aluella on B-kokeessa 2-3 maalimiestä josta yksi ainakin peitettynä tai umpipiilossa, A-kokeessa aina kaksi. Haasteenahan tässä on se, että koska ilmoittaa tuomarille että alue on etsitty jos B-kokeessa löytääkin vain kaksi maalimiestä. 

Etsintäalueella saatiin hyvä onnistuminen. Koira oli hyvin ohjattavissa ja lähti etsimään alueita hyvällä etsintäsyvyydellä ja tarmolla. Haukkuilmaisut välillä pätkivät mutta haukkui kuitenkin hyvin. Itse saisin lukea maastoa paremmin, että missä koira on käynyt jo, ettei tarpeettomasti tule juoksutettua koiraa. Eilinen sää oli viileä ja sateinen, mutta jos koe olisi ollut hellesäällä niin koira olisi ollut aivan läkähdyksissä.

Alueelta koira löysi ja ilmaisi kolme "kadonnutta", joista yksi oli maastoverkon alla. Alueella oli myös yksi umpipiilo, vanerista tehty arkku. Lähetin koiran tarkastamaan arkun, Iines nuuhki sen ympäri ja jatkoi eteenpäin matkaansa. Olen kyllä tyytyväinen että koira tarkasti sen hyvin, sillä meillä ei harjoituksissa ole tällaisia umpipiiloja ollut kuin kasvattajan maastoleirillä kerran vai kaksi. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen työskentelyymme, sujui paremmin kuin harjoituksissa! Nyt täytyy aloittaa pitkien partiontien treenaaminen eli se, että kävellään koiran kanssa metsässä tunti-pari ja sitten vasta tulee löytö.

Yesterday me and Iines had our first try at rescue search B-test and we mastered it! She was such a super dog and did the search as a team with me. Three hidden ones, area 30 000 m2 and 30 min time. Didn't use the whole time, though. Just one more test ("VIRTA") and we are ready to assist the police to find really lost people. 
Kokeen avaus, koirien tarkastus, kaikki rivissä, minä punaisessa takissa
Competition begins, me in the red coat

Kohti luoksepäästävyyden ja sirun tarkastusta
Towards checking the micro chip

Mikrosirun tarkastus, oikea koira oli mukana!
Checking the micro chip, had the right dog with me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti