torstai 17. syyskuuta 2015

Etsintää, jälkeä, rallya

Maanantaina Iinekselle järjestettiin VIRTA-tyyppinen harjoitus (VIRTA= viranomaistarkastus, johon koira pääsee suoritettuaan kokeet BH, PEHA:n tai PEJÄ:n A sekä B-kokeet, tarkastuksen läpäistyään pääsee hälyytysryhmään etsimään niitä oikeasti kadonneita). 1,5h etsintää 27ha alueella kunnes kadonnut löytyi. Ilmaisun kanssa oli ongelmia, tuntui ihan kuin Iines ei olisi ymmärtänyt mitä kuuluu tehdä - tosin tämä oli vasta toinen partiointiharjoituksemme. Reenejä, reenejä!
On Monday we (Iines) trained towards the last test that a search dog must pass before it can assist in real situations searching lost people. Had an hour and a half search before we found the "lost one" in the 27 hectare area of forest. She had problems with barking, as if she didn't have a clue that this is the same thing we do always on Mondays! Well, this was just the second time of this kind of training. Practice, practice.


Iines löysi pudonneen omenan ja hyvältähän se maistui
Iines found a fallen apple and it tasted gooood

Tiistaina oltiin TPH:n jälkitreeneissä minulle uudessa maastossa, kivaa vaihtelua. Valitettavasti vaan siellä oli superpaljon peuroja jotka törkeästi sotkivat jäljen ja harhauttivat Iineksen monesti. Onneksi jäljen tekijä seikkaili mukanamme ja kertoi aina mihin palata jäljelle. Loppuosa jäljestä menikin hyvin, vaikka kaksi esinettä jäi metsään. Kuulemma oltiin menty väärää puolta puuta tms eikä siksi esineitä löytynyt kaikkia. Vauhtia oli taas ihan hirveästi, varmasti niistä peuroista johtuen. Meillä oli nyt ensimmäistä kertaa harhajälki, eli joku toinen risteää jäljen loppupuolella sen varsinaisen jäljen, ja koira ei saa sille harhautua. Haasteena on se, että harhajälki on tuoreempi, joten se on myös houkuttelevampi koiralle seurata. Iines tarkasti harhan nostamalla nenän ylös maasta ja haistelemalla molempiin suuntiin, ja ilman mitään käskyä jatkoi jälkeä. Hienoa! Mutta kyllä minua ne peurat raivostutti. Jäljellä ikää 2h, harha tehty 45min ennen jäljen ajamista, pituutta jäljellä n. 400-500m
On Tuesday we went tracking with Iines with our dog club team. Iines was super interested in deer tracks and it drove me just crazy. Fortunately we had the trackmaker with us so he guided us again and again back to the right track. Two articles were not found. The track was 400-500m, 2h old, and the newer, intersecting other persons track was made 45min before we started tracking. The intersection part went well, and it was our first one!


Iineksen jäljen korostin punaisella
Iines's track highlighted with red

Molemmat koirat ovat treenanneet rallya, Iineksen alokasluokkaa ja Edi avointa luokkaa. Että kun se Edi malttaisi tehdä rauhassa mutta virtaa on kuin virtahevossa, tai siis paljon. Toivottavasti Edin menestystarina rallyssa jatkuu ja saadaan seuraavastakin kisasta hyväksytty tulos! Sitten olisi enää yhtä tulosta vaille valmis treenaamaan&kisaamaan voittajaluokassa. 
Iines oli tänään Pet-Vetin eläinlääkäriaseman osteopaatilla joka avasi takajalkojen ja lapojen jumit supernäppärästi, voin lämpimästi suositella! Koira on siis huolettu ja valmiina huomisia hälytreenejä varten.
Both dogs have done rally training, Iines novice class and Edi open class. Edi is just too enthusiastic to do things correctly, one would think that a dog of nearly 8 y old would calm down a bit! Iines had an osteopathic treatment today, I can warmly recommend this pro! She is ready for action, tomorrow search and rescue real like situation training!


Edi ja 2kg noutokapula, hymyillen!
Edi with 2kg dumbbell, always smiling!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti