torstai 24. heinäkuuta 2014

Iines BH-koe hyväksytty!

Kävimme salaa kaikilta käyttäytymis- eli BH-kokeessa Forssassa eilen ke 23.7.! Kokeen järjestäjänä oli SPL Forssa, heillä on upea treenikenttä jossa kisailimme. Tuomarina oli Vesa-Pekka Hirvioja. Lämpötila varjossa seilasi +27-30 'C välillä, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta kuumasti. Onneksi mukana oli Helsittaren viilennysloimi, sellainen froteinen "kylpytakki" koiralle jonka kastelin vedellä. Iines pysyi sillä erinomaisesti viileänä kuumassa autossa vaikka sainkin auton varjoon. Kisa oli iltakokeena rajoitettu kuudelle koiralle. Olimme juoksuisen nartun kanssa viimeinen parivaljakko, olin etukäteen ilmoittanut että Iineksellä saattaisi olla kokeen aikana juoksut (eivät vielä ole alkaneet). 

Mikrosirunlukeminen ja ilmoittautuminen tuomarille eli käsipäivää tuomarin kanssa kun koira vasemmalla puolella istumassa perusasennossa menivät hyvin. Kaikista koirista kyllä huomasi, että on kuuma! Mukana oli australianpaimenkoira, bordercollie, belgianpaimenkoira tervueren, lancashire heeleri, saksanpaimenkoira ja suursnautseri eli Iines. Kiva kun oli eri rotuja! 

Käyttäytymiskoe koostuu kahdesta osasta, tottelevaisuusosio kentällä ja kaupunkiosuus. Tottelevaisuusosiossa on ensin kytkettynä seuraaminen, sitten vapaana seuraaminen, jäävä istuminen, jäävä maahanmeno ja siitä luoksetulo. Parivaljakosta toinen tekee samanaikaisesti paikallaanmakuun, eli koira jätetään maahan ja kävellään 30askelta poispäin jääden seliin koiraansa päin. Tämän jälkeen vaihdetaan päittäin, toinen tekee totttelevaisuuden ja toinen paikallaan makuun. Iineksen kytkettynä seuraaminen tuntui lähinnä remmilenkkeilyltä mutta vapaana seuraaminen oli selvästi parempaa. Jäävät menivät molemmat hyvin, vaikka luoksetulossa vähän törmäsi ja jouduin antamaan kaksi sivulle käskyä. Istumiset ja maahanmenot olivat nopeita! Paikallaanmakuussa nousi lopussa toisen koiran tehdessä luoksetuloa. Tottelevaisuusosio hyväksytty!

Kaupunkiosuus suoritettiin ABC Forssan pihalla. Siellä tuli ihan riittävästi autojen käynnistämisiä, ovien paiskomista ja ihmisvilinää että tuomarille riitti vain muutama lisäys. Polkupyörä tuli kerran vastaan ja kerran takaa päin soittaen kelloa meidän ohi, ja toinen koira käveli pari kertaa vastaan. Yksi ihminen tuli juttelemaan kävelymme aikana. Jättäessäni koiran seinään ja kävelin itse näkymättömiin, Iines ei ollut ohittavasta koirasta tai muustakaan maailman menosta sen enempää moksiskaan joten perusasennon otettuamme tuomarin kättely taas ja kaupunkiosio hyväksytty! Tuomari sanoi että hyvin riitti vietti kokeen loppuun saakka.

BH koe on siis Iineksellä hyväksytty, 1 v. 11kk iässä! Edi oli 2v 2kk joten aika samoihin aikoihin molempien koirien kanssa suoritettu. Nyt ovat portit avoinna kaikkiin pk- ja peko-kokeisiin (=palveluskoira- ja pelastuskoirakokeet). Eikun vaan kisaamaan ;)

Iines got her fist title! Obedience trial "BH" over and out! The weather was super warm, sun shone straight to the training field, temperature being +30'C in the shadow! Iines got her title at 1 y 11 mo, Edi got his at 2 y 2 mo, so practically at same age. Off to the next challenge!

SPL Forssan hieno kenttä

Kokeen kaupunkiosion tapahtumapaikka

Iines ja kisakirjassa ensimmäinen tulos!

Mökillä Iines ui mielummin lähellä rantaa

...kun taas Edi vetää pidempää lenkkiä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti