perjantai 18. heinäkuuta 2014

Aamutottikset

Kesälomalla voi ajella vaikka heti aamusta kentälle treenailemaan, ja todella niin kannattikin tehdä kun lämpötila aamuyhdeksältä lähentelee hellelukemia! Teemana Iineksen kanssa BH-kaavion lyhyt sakara eli ensin seuraamisesta käännös oikealle, viitisentoista askelta, täyskäännös, kävelyä, pysähdys perusasentoon ja luvalla (tarviikohan siinä pyytää lupa tuomarilta?) seuraamisen jatkaminen. Treenikaveri naksutteli hyvistä käännöksistä, seuraamisesta ja perusasennoista. On kyllä iso apu että toinen katsoo ja kommetoi työskentelyä että päästään palkitsemaan koira niistä oikeista jutuista.

Toisella kierroksella otettiin ensimmäistä kertaa eteenmenoa kentällä ja ensimmäistä kertaa muulla kuin ruokakuppipalkalla. On ollut vaikea löytää lelua josta Iines välittäisi niin että haluaa tehdä töitä sen saamiseksi. Vahingossa Iines sai kerran Edin eteenmenopalkan eli puolityhjän jalkapallon hampaidensa väliin ja sehän oikein innoistui siitä! Tämä siis mukana tänään kentällä. Treenikaveri piti palloa sen ajan kun teimme luoksetuloharjoituksia (käskyt maahan ja tule), mutta nehän olivatkin yllättävän hankalia kun jalkapallo oli kentällä! Hallintaa, hallintaa. Vasta neljännellä kerralla malttoi juosta suoraan minun luokse kulkematta treenikaverin ja jalkapallon kautta. Lopuksi eteenmeno: vietiin Iineksen kanssa yhdessä pallo kauas kentän laidalle ja seurautin sen pitkän matkan päähän (keskittyminen herpaantui monesti mutta sain palautettua) josta täyskäännös, vähän matkaa kohti eteenmenopalkkaa ja käsky "eteen!". Hienosti ampaisi pallolle ja alkoi leikkimään sen kanssa.

Summer vacation! Best thing to do is to drive to our training field in the morning before the awful heat and humidity rises. It helps a lot when I have my friend watching and commenting our obedience. We trained for the BH obedience test and also send off (with a football at the end of the field). 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti