keskiviikko 6. elokuuta 2014

Koska ilmat viilenevät?

Hellettä on ilmeisesti ollut nyt sitten 31 pv putkeen, niin kertoivat radiossa tänään! Toisin sanoen kuukausi ollaan menty hyvin lyhyillä 10 min päivälenkeillä ja pidemmät ovat ennen aamukuutta tai iltakymmenen jälkeen. Vaikka päivälenkit ovat olleet noinkin lyhyitä, on ollut paikko pistää koirat suihkuun viilenemään tai kylmänmärät froteepyyhkeet niille selkään. Toivon, että sääennustukset pitävät paikkansa ja nyt alkaisi hiljalleen viileneminen lähemmäs kahta- kuin kolmeakymmentä astetta.

Koirien kanssa treenaaminen on hankalaa kun sisällä pystyy tekemään vain rajallisesti ja silloinkin toinen koira häiritsee, ulkona taas kuumuus lyhentää treenikestoa ja vie kaikilta motivaatiota. Pitäisi päästä treenaamaan "oikeita" koeliikkeitä jo pikku hiljaa, sekä hakua myös! Treenitaukoa hausta on ollut jo 1.5kk suurinpiirtein kun on ollut kuumuuden vuoksi peruutetut treenit. Oikeilla koeliikkeillä tarkoitan palveluskoira- ja pelastuskoirakokeiden tottelevaisuusliikkeitä, jotka tietysti ovat samanlaisia kuin BH-kokeessa mutta pienin vaativuuden lisäyksin. 

Kävimme kaverini kanssa viime viikonloppuna Jokelassa katsomassa palveluskoirien SM-kisoja! Helle varmasti verotti parhaat terät koirista, mutta näimme hienoja tottelevaisuus- ja suojeluosuuksia. Kisat jakaantuivat kaikkien lajien (haku, jälki, erikoiskoe, viesti, suojelu, opastus) kolmelle päivälle, olimme vain sunnuntaina lähes koko päivän paikalla. Olisipa hienoa joskus päästä sille tasolle kilpailemaan koiran kanssa. 

PK SM 2014, IPO-koira vartioi maalimiestä
Kilpailuissa oli myös myyntikojuja, mukaan tarttui D&C Dogsport:ilta 1kg noutokapula, vinkuva pörröpatukka ja nameja. Iines on treenannut aiemmin 650g noutokapulalla joten oli hauska kotona katsoa kun sen pää pyöri puolelta toiselle kun yritti tasapainotella painavampaa kapulaa suussa! Vinkuva pörrölelu taitaa olla muuten ensimmäinen lelu, jonka eteen Iines tekee tottelevaisuusharjotteita! Vahingossa huomasin sen tykkäävän Edin vastaavasta lelusta joten pitihän molemmille saada omat... Edillä miehisen harmaa ja Iinekselä vaaleanpunainen-vaaleansininen patukka! 

Iineksellä alkoi juuri juoksut, nämä ovat nyt toiset. Olisi saanut hiukan pidempään venyä kun on pari näyttelyä pian tulossa - pahoittelut kanssakilpailijoille (uroksille) näin etukäteen!

31 days of heat wave behind, and now it is supposed to be cooling down, yeah! Dog walkies are a pain in this heat both for me and the dogs, too. Also, training obedience, search, and tracking are almost impossible due the heat. Should be training already for the "real" competitions with Iines! Last weekend I was at the annual championships of working dogs, got to see some great ipo and obedience. I bought from D&C Dogsport an 1 kg dumbbell and a furry dummy for Iines. Iines also started her second heat, apologies for our opponents in the show we are going a week from now!

Iines ja 1kg noutukapula
"Ota tää mä en jaksa enää pitää!"
Iines ja pörröpatukka

Edi ja pörröpatukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti