sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Jälkeä ja kisanomaista hakutreeniä, Vapepan etsintäkurssi suoritettu!

Helatorstaina, vaikka kenttätottelevaisuudet olivat pyhäpäivän vuoksi tauolla, oli kuitenkin TPH:n jälkitreenit. Iinekselle siis märkään maastoon n.100m 1h vanha jälki, ihan hiukan satoi jäljen vanhentumisen aikanakin. Kolme purkkia ja keppiä. Jos maasto on kostea, se imee hyvin ihmisen tallaaman jäljen.. jos taas sataa tai on todella märkää, niin haju häviää tai leviää laajalle alueelle.
 
Iines pysyi jäljellä hyvin, eka purkki meni ohi, mutta toisen ja kolmannen havaitsi.. avuilla kylläkin. Viime viikolla onnistui purkki&keppitreeni siis paremmin. Toisaalta, tämä oli nyt toinen kerta kun treenataan näiden keppien havaitsemista sekä toinen kerta jonkun muun kuin minun kävelemää jälkeä. Täytyy treenata kotona sitä keppimotivaatiota!
 
Sormi-5m liina-Iines pelastuskoiravaljaissa-jäljellä
 
 Lauantaina treenattiin esineitä, Iinekselle kolme valmista, sille vierasta esinettä. Löysi kyllä kaikki esineet muttei tuonut niitä! Johtuisikohan siitä, että olivat valmiiksi siellä? Eikä vielä tiedä mitä käsky esine tarkoittaa? Eipä me olla montaa kertaa esineitä tehty, ehkä viisi kertaa? Otettiin sitten metrin päästä lähituonteina ne esineet. Tämän jälkeen hiukan seurautusta pihalla, Iines innostui yllättävän kivasti uudesta kumifrisbeestä! Täytyykin ottaa se mukaan ensi kerralla tottiskentälle.
 
Edile lauantaina ruutua (tokon voittajaluokan osasuoritus), vielä hiottavaa että tähtää sinne ruudun keskelle eikä ulkopuolelle, sekä esineet (samat paikat ja esineet kuin Inkulla) - niissä Edi on kyllä ihan ilmiömäinen, aivan supersuoritus. Tunnistusnouto, sitten taas, kun kuudesta kapulasta pitää valita se minun kädessä ollut, ei mennyt niin hyvin. Vaikka viisi oli naulattu kiinni, Edi toi sitten koko telineen... Aivonystyrät töihin. Tunnarikapulatelineen lisäksi meillä on sen metrisen säädeltävän hyppyesteen lisäksi A-este! Rakennettu vanhasta eteisen matosta ja ovista! Hyppyestehän oli parvekelaudoista rakennettu - kierrätys kunniaan ;)
 
Loppuun tuplapallopalkka Edille

Omistushaluinen pallonomistaja Edi
 
 
Tunnistusnoutokapuloita

A-este varastossa
 
 
 
Lauantaina Iines pääsi taas Bauhausiin shoppailemaan, käyttäytyi taas ihan hyvin!
 
Inkku Baukkarissa
 
Sunnuntaina pelastushakutreeneissä ilmoitin, että haluan mahdollisimman kisamaisen treenin. Joten alue oli 100x200m, tallattu, kolme maalimiestä valmiina minulle tuntemattomissa paikoissa, aikaa etsiä & ilmaista oli 20 min. Koiraan ei saanut koskea "kokeen" aikana eikä laittaa remmiin. Alussa piti ilmoittautua "tuomarille" ja pyytää aina lupa lähteä kun koira ilmaisee että sai edetä keskilinjalta maalimiehen luo. Iines löysi kaikki kolme ukkoa, haukkui perille asti, vaikka viimeisellä kyllä haukun laatu alkoi jo kärsiä. Hallittavuudessa pieniä ongelmia, ei aina tullut tänne-käskyllä luokse. Tarkasti hyvin alueet (annoin mennä aika vapaasti), muutama alue jäi tutkimattakin kun kolmas jo löytyi. Kolmannella treenattiin hallintaakin, joka oli kyllä aika tuskan takana! Eli kun ilmaisi ukon, kävelin perille, otin muutaman askeleen taaksepäin ja käskin sivulle. Iines hämmästyi tästä selvästi ja pomppi ukon ympärillä ja jatkoi haukkumistaan. Lopulta tuli sivulle ja meni maahan, maalimies tuli palkkaamaan Iineksen. Hieno treeni! Pitää jatkossakin ehdottomasti treenata tällaisia, sitä sortuu usein liian helppoihin treeneihin missä aina vaan kaikki onnistuu.  
 
Tämän viikon tiistaina tuli valmiiksi Vapepan etsintäkurssi, oli kolme luentoiltaa ja loppuetsinnät. Läpi pääsin ja nyt periaatteessa olenkin valmis tosietsintöihin sillä ea-kurssi on voimassa! Kunhan saisi vielä koiran kokeet valmiiksi niin saisi senkin mukaan...
Todistetusti etsijä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti