sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kuvia ja kisamainen peha treeni

Tässä taas elämästä kuvia, sitten selostus Iineksen kisamaisesta pelastusetsintätreenistä.

Edille hyppytekniikkatreeni

Tehotiimi, Iineksellä aloitettu karvojen nyppiminen selästä

Iineksen hyppytekniikkatreeni

Puolikalju-Iines jäljestää

Tyylinäyte: Iines nukkuu sängyllä

Ajelin Iineksen kaljuksi

Tyylinäyte2: Iines nukkuu sohvalla

Edi mukana Mustissa ja Mirrissä valitsemassa nameja

Äly & Väläys kaupungilla, Paavo Nurmi Gamesista lähti tuolloin aika paljon väkeä pois, hyvä treeni!

Hieno sadepilvi

Iines ui aivan innoissaan, Edi jäi rannalle kahlaamaan, vesi oli kylmää!

Superturkki-Ediltä karvat pois ajelemalla, ihanaa kun ei tätä tarvitse nyppiä kun karvan laatu ei todella kärsi

Kumifrisbee oli hyvä tuliainen, koirien kokoero taas aika huomattava!

Kanat pisti tyypit ihmettelemään

Tyylinäyte 3: tässä edustajana Edi


Iineksen Peko haku ma ilta 23.6.14

Kisamainen treeni partioiden
Käveltiin metsähiekkatietä porukalla, kuvittelin että tien vasen puoli olisi meidän hakumaasto. Iines kuitenkin lähtee vetämään voimakkaasti oikealle puolelle, jossa on toisen ryhmän treeni. Yritän kieltää mutta muut sanovat että anna mennä vaan. No sieltähän se ukko sitten löytyi! Ihan alussa! Harmitti kyllä etten tajunnut että siinäkin voi olla ukko ja menin kieltämään. Muut sanoivat että onneksi on kova koira joka ei pienistä hätkähdä, herkän koiran olisi tuolla voinut pilata. Minua muistutettiin vielä siitä, että kun ollaan etsinnöissä, koira on töissä heti kun se otetaan autossa ja kaikkiin reagointeihin on kiinnitettävä huomio!

Seuraavaksi minulle piirrettiin hiekkaan alueen muoto mistä seuraavat kaksi ukkoa löytyisivät (aika neliö). Sain valita etsintälinjani ja lähetyskohdan. Iines ampaisee alkukohdasta täysillä menemään. Yritän huutaa koiraa takaisin monesti ja pitkän ajan kuluttua kuulen vaimeaa haukuntaa. Iines on juossut kauempaan mahdolliseen kolkkaan, varmaan 300m päähän! Matkalla kun juoksen ilmaisukohtaan meinaan juosta toisen maalimiehen yli. Iines on hienosti bongannut kallion seinämää vasten olevan ukon joka tässä vaiheessa leikittää Iinestä risulla kun namit oli jo aikaa sitten loppu. Hyvä veto häneltä ettei vaatinut liian pitkää haukkuilmaisua. Maalimies kertoi että koira paikallisti hajun hienosti vaikka piilopaikka oli haasteellinen.

Partiointi jatkuu. Luulin ensin että Iines hakisi sen ukon jonka yli meinasin juosta, mutta ei. Matka jatkui alueen tarkastamisella, Iines ei pysynyt yhtään hallinnassa. Käveltiin lopulta hiekkatietä takaisinpäin alkukohtaa päin kunnes Iines ilmaisi viimeisenkin ukon! Maalimies kertoi, että Iines arpoi tosi pitkään jättääkö vai ilmaiseeko ukon, sillä samalla kun Iines löysi maalimiehen huusin sitä kovin tulemaan takaisin luokseni. Maalimiestä oli siirretty koska itse olin nähnyt sen.

Iines työskentelee siis hurjalla vauhdilla ja ilolla, osaa hommansa, mutta työskentelysäde on auttamatta liian suuri! Koira pitää olla hallinnassa ja tiedossa missä kulkee. Erityisesti pimeällä tämä olisi ongelma. Kotona täytyy treenata tätä hallintaa lisää. On kuitenkin mukavaa, ettei tarvitse kannustaa tai innostaa koiraa, ennemminkin hillitä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti