keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Tv-esiintyminen ja treenejä

Me oltiin telkkarissa! FOX-kanavan ShowHau-ohjelma oli keväällä meidän pelastushakutreeneissä kuvaamassa. Videoitiin tällainen re-enactment eli oikean etsintätilanteen näytteleminen. Itse en ollut tässä oikeassa etsinnässä mukana mutta telkkariin päästiin Iineksen kanssa näyttelemään kuitenkin. Iines vilahtaa (tekee sivulle tulon rivissä) kohdassa 6:26, minä näyn muutamaankin otteeseen vaaleansinisessä tuulitakissani.
Ohjelma katsottavissa netistä, meidän show alkaa noin 6:20 kohdalta: 

http://www.showhau.fi/2014/06/14/kevat-2014-9-jakso/

TPH:n kisaavien tottikset 12.6.:
Ilmoittautuminen yhdessä toisen koirakon kanssa "tuomarille" kuten kisoissa, ihan hienoa, hyvä Iines!

Pitkä paikallaanmakuu kun toinen koirakko teki pk-kaavion+hlöryhmän. Pyysin että parimme kertoo ennen kuin tekee eteenmenon, mutta hän unohti joten hänen koiransa juoksi eteenmenon paikallaan makaavan Iineksen ohi, n10-15m päästä jolloin Iines nousi muttei liikkunut sen enempää, hyvä! Meni itsekseen uudestaan maahan kun lähdin kävelemään kohti, hyvä! Täytyy vielä treenata näitä pitkiä paikallaan makuita niin että toinen koira tekee eteenmenoja tai luoksetuloja.

Tämän jälkeen koiraparillemme paikkamakuu ja Iines tekee BH-kaavion pitkän suoran, hitaine ja nopeine askelvaihteluineen…. hitaassa kävelyssä meinasi mennä koko ajan istumaan mutta tuli hyvä vinkki: kun hidasta kävelyä, pidä sama askelpituus mutta kävele vain hitaammin – koiralle helpompaa! Henkilöryhmässä meni nuuskuttamaan yhtä ihmistä, josta kielsin, muuten ihan kelpo.

Nouto: pysyy hyvin kuin heitän mutta ei nouda ellen näytä kädellä. Tuo kyllä ihan kivasti kun tajuaa että mitä pitää tehdä, pitoa pitäisi saada paremmaksi ja sen kestoa. Päädyttiin kouluttajan kanssa siihen, että noudolle uusi käskysana ja ilman käsimerkkiä, tuo-käsky on taidettu pilata kotona esineiden nostamisien ja käsimerkin käytön yhteydessä.

BH-kokeen seinä: Iines vaijerilla kiinni seinässä aika pitkään, minä pois sen näkyvistä mutta näin tph:n kopin ikkunasta, Toinenn koirakko tottisteli ohi, ei ongelmaa Iineksellä!

Iinekselle 14.6. illalla 120m  45min vanha jälki, maa hieman kostea, hieman tuulista. Kaksi esinettä. Ensimmäiseen esineeseen (hanska) reagoi selvästi ja pääsin kehumaan, toisen esineen reagointia en ehtinyt nähdä taikka kehua. Hyvin jäljesti vaikka oli hiekkatien ylitys (jäljen tekijän haju tarttuu paremmin metsän kasvustoon kuin hiekkatiehen joten tie on vaikeampi jäljestää). Nyt vaan niitä pidempiä jälkiä! Videolta muuten näkyy hyvin kun luulen tietäväni paremmin mistä jälki menee, vaikka itse en ollut tehnyt jälkeä. Tuhannen kerran, luota koiraan!
PEKO treenit ma ilta 16.6.2014

Kouluttaja oli päättänyt että perinteisen hakutreenin sijaan mennään kiertämään Paimion vesivarastojärvien ympäri lenkki pururataa pitkin. Lenkin pituus noin 3km, aikaa meillä meni noin 2h. Ajatuksena siis ottaa kakki koirat työvaatteissaan yhtä aikaa lenkille jotta oppivat toimimaan pitkäkestoisesti, toisten koirien kanssa (en päästänyt Iinestä nuuhkimaan muita koska työvaatteet päällä), ja sietämään odottelua. Lähes koko kaksi tuntia satoi vettä enemmän tai vähemmän täysillä. Koirat treenattiin lenkin varrella aina pari kerrallaan, jokaiselle yksi ukko. Muut koirat odottelivat pururadan toisella puolella yksin puussa kiinni parin metrin välein. Hyvää odotteluharjoittelua ja toisten koirien sietämistä.

Iinekselle meni ukko metsään. Lähdimme eri kautta perään, halusin selvittää ottaako se (läpimärässä maastossa) ilma- vai maavainun. Aluksi otti ilmavainua, sitten jäljesti isolla sektorilla, sillä jäljen haju leviää laajalle vetisessä maassa. Hukkasi jäljen kerran mutta löysi uudestaan. Kun havaitsi ukon, lähti juoksemaan täysillä (päästin remmin irti) mutta jäi siihen heiluttamaan häntää ja metrin päähän nuuskimaan maata, oli vähän hämmästyksissään. Kouluttaja sanoi että ärähdä koiralle, mutta kutsuin Iineksen luokse, sanoin käskyn "äijä", siitä ymmärsi mitä piti tehdä eli juoksi piiloutuneen luo ja ilmaisi! Oltiin kuitenkin siinä vaiheessa reilu tunti kävelty työvaatteet päällä ja sitten yhtäkkiä töihin, eikä tällaista harjoitusta oltu aiemmin tehty, ei ihme ettei osannut automaattisesti ilmaista. Hyvin teki pikku tyttö! Hauska, erilainen treeni. Iines oli tosi reipas kävellessään muiden koirien kanssa, mutta oli sillä kova hinku olla aina porukan ensimmäinen!Viime viikonloppuna pääsin jälleen toisen rodun pariin, kaverin kanssa koiranäyttelyssä vehnäterrierikehän laidalla häntä avustamassa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti