maanantai 12. toukokuuta 2014

Hakua ja pihatottista

Äitienpäivästä huolimatta sunnuntaina tietysti treenataan, tällä kertaa oli Edikin mukana hakumetsässä!
 
Iines kuitenkin ensimmäisenä: Ensimmäinen  oli aika hankala, olivat laittaneet lähelle pusikkoon, ihan 10-15m päähän maalimiehen maastopeiton alle ihan littanana makaamaan maahan! Kesti muuten aika kauan Iineksellä paikallistaa se haju, lopulta teki yhtäkkiä 180' käännöksen ja löysi hetken tarkentamisen jälkeen piiloutuneen! Toinen maalimies laitettiin kävelemään (ennen kuin tultiin radalle) ensin etureuna ja oikeasta kulmasta vielä etenemään parisenkymmentä metriä. Koira lähti hienosti pitkin etulinjaa, mutta noin 35m syvyydessä lähti kaartamaan koti piiloutunutta. Haukkuilmaisun se keskeytti kerran kun kokeili pääseekö ihmistä haukkumaan toista kautta paremmin.
 
Palatessamme toiselta maalimieheltä olin pyytänyt pudottamaan esineen matkan varrelle, oman hanskani. Iines käveli ihan sen ohi metsässä ehkä metrin, kunnes kääntyi takaisin ja selvästi haistoi esineen, joten suuret kehut ja namisateet! Pelastuspuolellakin täytyy niitä esineitä osata löytää metsästä.
 
Mietin että Iineksestä saattaisi olla jopa tarkkuusetsintään (on osana etsintäkoetta "PAEK"), sillä se löytää ihmeen pieniä muovipaloja metsästä ja ottaa niitä suuhunsa - onneksi ne saa sieltä helposti myös pois!
"Tarkkuusetsintä tapahtuu joka luokassa 3 m x 3 m suurella alueella. Alueella on yksi pieni, kova esine, joka koiran tulee ilmaista ohjaajalle. Esineinä käytetään kolikoita, muttereita tms. metalli- tai kovamuoviesineitä. Ilmaisun jälkeinen etsintäaika on yksi minuutti. Kokonaisetsintäaika on luokittain 5/4/3 minuuttia." http://www.palveluskoiraliitto.fi/etsinta.html 
 
Edille kaksi helppoa ukkoa, tavoitteena Edin oma-aloitteisuus ottaa kiintorulla pannastansa suuhunsa ja suora luoksetulo mun luo sekä näyttö. Hyvin löytyi ukot mutta pitkän tauon jälkeen Ediä piti hieman auttaa tai no muistuttaa että se rullakin pitää tuoda eikä vaan odottaa että maalimies antaa namit. Edi on niin helppo, se pysyy hienosti hallinnassa ja tekee niin kuin pyydetään eikä remmissä tarvitse pitää.
 
Edillä SPKL-liivit, Iineksellä pelastuskoiraliivit

Lähimaalimies maastoutuneena

Edikin pääsi etsimään ukkoja!

Lopussa tietysti, pallopalkka :)
Sunnuntaina illalla kävimme Iineksen kanssa treenailemassa kevyesti BH-kokeen kaupunkiosiota, eli jätin sen kaupan seinään kiinni, itse kävelin kulman taakse ja palasin. Ihan rauhalisesti jäi ja samasta asennosta löytyi kun palasin. Harjoittelimme myös pyöräilijöiden, lenkkeilijöiden, lastenvaunujen ja rollaattorin katselua ja ohittelua.
 
Yksin hylättynä, pikku Iines rukka, kaupan pihalla
Pihalla eilen ja tänään tottistelua: Iinekselle seuraamista, luoksetuloja (toimi hyvin viesti- tyyliin kahden ihmisen kanssa, into tosi hyvä!) ja hyppynoutoa. Edille jäävät liikeet eli seuraamisesta istu, maa ja seiso, sekä eteenmeno&maahanmeno sekä maahanmeno&luoksetulo.
 
 
Yllä siis video Iineksen hyppynoudosta, en tiedä miten se on sen oppinut mutta tällä tavalla se nyt tekee :D Luulisin että se tekee noudon, siinä vain sattuu olemaan este välissä josta se hyppää yli koska se on suorin reitti. Vielä kun saisi hyppytekniikan kuntoon! Takajalat suoraksi taaksepäin hypyssä olis kiva...
 
Edille siistimistrimmaus viime ke aamulla:Ja lenkillä koirien kanssa:

Iineksen kanssa tiimivaatteet ;)

Puutarhaletkulla piti sitten pestä pyörä ja koirat.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti