torstai 3. lokakuuta 2013

Syksy on alkanut

Lämmin kesäsyyssää on vaihtunut öisiin pakkasasteisiin, kuraa tulee siis aamulenkeillä vähemmän sisälle huraa! Edin ajelin sitten loppujen lopuksi kokonaan, aloin tosin nyppimään irtokarvoja selästä, sitten kyllästyin ja ajelin loput --- VIRHE! Nyt jos tulee lehti-ilmoituksia neljällä jalalla vaeltavasta parrakkaasta saimaannorpasta, se on sitten meidän Edi! kts kuva alla.. Iines pääsi käymään viime viikon sunnuntaina parturoitavana kasvattaja-Anun luona, tuli taas niin siisti koira kotiinviemisiksi. 

Tottelevaisuutreenissä Edin kanssa ollaan tehty jääviä liikkeitä, erityisesti jäävää seisomista, paikallaanmakuuta hiljaa eli piippaamatta, noutoa, esteitä, seuraamista oikealla puolella...
Iineksen kanssa ollaan aloitettu opettelemaan jääviä liikkeitä, tehty paikallaanmakuuta ja nyt muuten noutokapula NOUSEE!!! huraa! Se kesti kauan että tajusi ottaa kapulan suuhun ja nostaa se, keskittyi vaan tökkimään ja potkimaan kapulaa. Kerran sitten laitoin noutokapulan vaan poks hampaiden väliin ja siitä naks nami. Jokin lamppu taisi syttyä ja nyt Iines nostelee noutokapulaa. Seuraavaksi kestoa kapulan suussa pitämiseen ja tuominen. Olen alkanut erityisesti kehua kaikkien tavaroiden nostamisesta ja mulle tuomisesta...pitäisikö kokeilla esineruutua Iinekselle? Jäljen voisi joku päivä pikkuselle tehdä metsään tai pellolle.

Hakutreeneissä molemmat koirat teki viimeksi hienot ällät eli laatikkopistot, lisäksi Edillä ekaa kertaa kiintorulla ja ymmärsi tuoda sen mulle! Nyt odotellaan ennakko-Ediltä valeilmaisuja. Kyllä se sitten jää näytöllä kiinni kun ei osaakaan johdattaa mua ukon luo. Iines ylitti viimeksi ekaa kertaa keskilijan! Varmasti tuuli jotenkin omituisesti, että radan toisella puolella oleva maalimies tuoksui tuulessa paremmalta ja vahvemmin. Olen saanut Iineksen jotenkin ihmeen kaupalla myös haukkumaan minua ulkona, nyt ehkä vihdoin saan sen metsässä haukkumaan ukkoja! Edistystä havaittavissa.

Norppa-trimmi
Karvat ulkona, koira voi tulla sisälle!

Edillä kauhistunut ilme !! 

Piha-apurit

Edin ja Iineksen kanssa TPH;lla itekseni treenaamassa


Iines hakutreeneissä

Edi ja kiintorulla hakutreeneissä

Edi ja Iines treenaa paikallaanmakuuta

Edin kilpailu-toko-ryhmä treenaa paikallaanmakuuta

Edi treenaa yksin sitä hiljaa olemista

Edi auttaa halkojen kantamisessa

Iines ottaa noutokapulan sylistä asti

Hups

Tadaa! Voitto!

Iines veitsenterävässä trimmissä kasvattajan luona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti