keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Onnistumisia!

Olen ottanut kotona ihan extempore Iineksen kanssa eteisessä superlyhyitä seuraamispätkiä sivulleistumisineen - vain silloin kun Iineksellä on hyvä draivi päällä. Onnistuneet aivan älyttömän hyvin !! Oikealla vireellä on NIIIN suuri merkitys työn laatuun ja motivaatioon. En ole ottanut edes palkkaa silloin esille, tuntuu että jos palkka on näkyvissä niin se vire karkaa ylikeittämisen puolelle. Ainoastaan siis sanalliset kehut kesken seuraamisen ja lopuksi iso namipalkka tai lelulla riehumista. Tätä pitää jalostaa....

Noutokapulan nostamisessa on ajoittain Iineksellä aivan liikaa sähläystä, toisinaan todella hyvä pito ja rauha.

Niistä onnistumisista:
viime lauantaina Iines leikki pihalla isolla muovisella kylpyankalla, päätin yhtäkkiä kokeilla esineruutuna sen tuomista. Iines ei ikinä ole esineruutua tehnyt koska eihän se edes nouda, eikä sillä ole motivaatiota suuremmin leluihin. Mutta ankkaan oli iso motivaatio! Pidin Iineksestä kiinni ja ankka vietiin metsään, samalla hoettin sanaa "esine". Lähetys esineelle kuten metsässä maalimiehelle ... ja täydellinen onnistuminen! Haki ankan metsästä, juoksi mua kohti ja annoin namit taskusta! Aiettä, hienoa hienoa. Tätä aloitetaan treenaamaan lisää. 

Näköjään Iineksen kanssa treenaaminen onnistuu parhaiten kun saadaan kaapattua se oikea tunnetila, ei pakkopullan kautta.

Sunnuntaina TPH:n pelastushakutreeneissä otettiin 4 maalimiestä, Iines näki kun piilolle 1 ja 2 (keskilinjan molemmin puolin) lähtivät, piilot 3 ja 4 olivatkin sitten ilman näköapua. Hienosti löytyi kaikki ukot, ongelmana on se että Iines tykkää juosta, siis todella tykkää , ja nenä välillä on ummessa kun jalat viipottaa niin lujaa! Luoksetulot harhareissulle lähtiessä vaativat ehdottomasti parantamista, on ihan turha huutaa hyvä ennen kuin koira on tasan sentin päässä minusta, muutoin se karkaa uudelleen hakemaan ukkoja! Viimeisellä piilolla se ONNISTUMINEN, Iines haukkui ekaa kertaa maalimiestä, HURRAA! Yksittäisiä haukkuja, ja maassa makaen! Tästä taas jalostellaan ilmaisua eteenpäin. 

Vinkkejä:
-hauku-käsky mahdollisimman nopeasti pois ja haetaan turhautumisen kautta haukku; namipurkki esimerkiksi esille, ei saa nameja ellei hauku hyvin
-ei saa rynniä maalimiehen päälle, palkkaus kauemmas maalimiehestä että pysyy loitommalla

Näyttelyurakka ohi, saa kieriä takiaisissa!

Iines valmiina löytämään "kadonneita"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti