torstai 22. lokakuuta 2015

Tokoilua ja Edi trimmattu

Keskiviikkona oli viimeiset TPH:n tokotreenit. Iineksen kanssa tehtiin nyt ensimmäistä kertaa avoimen luokan tehtävää merkin kierto. Koira siis lähetetään etäältä kiertämään merkkiä (liikennekartio) ja koira palaa ohjaajan luokse takaisin. Ylemmissä luokissa tulee mukaan koiran pysäyttäminen merkin kohdalle. Aloitettiin ihan namin kanssa ohjaamalla koira merkin ympäri. Kun yritin vaikeuttaa niin että näytän vain kädellä siihen suuntaan, Iines joko kaatoi merkin tai lähti juoksemaan merkin ohi ja jatkoi matkaa 30m päähän! Tarvitsee vielä siis lisätreeniä. Kokeiltiin myös niin, että laitan namin tötsän taakse tai oikeastaan kello kahteen tötsästä jotta kiertää merkin ja on jo namin syödessään jo valmiiksi tulossa kohti --- mutta pimeällä kentällä sillä kesti niin kauan löytää nami että tästäkin luovuttiin. Treenataanpa siis valoisassa tätä seuraavaksi. 

Seuraava projekti oli noutokapulan pito 5 sekuntia (alokasluokan liike). Iines oli aivan liian korkeassa vireessä äskeisestä juoksentelusta ettei kapulan pitämisestä tullut yhtään mitään, se vaan pureskeli kapulaa. Saatiin sentään yksi kisamainen onnistuminen jossa koira istuu edessäni, toinen antaa minulle kapulan ja Iines piti kapulaa sen 5 s. rauhallisesti.

TPH:lla on nyt hieno uusi rimahyppyeste. Kerran piti hyppyyttää Iines siitä yli auttaen, sillä ensimmäisen hyppy-käskyn kuultuaan se kiersi esteen. Tämän auttamisen jälkeen meni se 40-50cm korkeudella ollut rima hienosti yli. Minun täytyy vielä suunnitella miten palkkaan koiran hypystä, sillä tulee helposti vinoon siihen suuntaan, mistä se ajattelee tulevan palkkauksen.

Tehtiin myös rivipaikallaanmakuu niin että jokainen laittaa yksitellen koiran maahan, 2min odottelua koirien edessä kauempana, ja koirien nosto sivulle yksitellen. Lisäksi pari jäävää maata&luoksetuloa.



Hämärähommia (tokotreeneissä)
Shady business (obedience trial training)
Taas meni pari viikkoa että sain Edin nypittyä irtokarvasta, ja vihdoin alkuviikosta sain ajeltua pojan. Pakko myöntää, en jaksanut ihan koko koiraa nyppiä. Koska Edi täyttää ensi helmikuussa 8v, se pääsee näyttelyissä veteraanikehiin! Ei vielä tästä karvasta, mutta seuraavasta voisi näyttelyitä alkaa katsomaan. Jännittävää!

Epäilevä-Edi trimmattu
Edi the doubtful groomed

Last obedience trial training session was yesterday. Iines trained for the first time open class trick where you send dog forward to go around a cone and come back. Didn't go exactly as I planned, she knocked down the cone a few times or ran 30m forward and then came back (the cone was 1m away). She also trained with the dumbbell, hurdle jump, lay down with other dogs and lay down from motion. 
For the past two week I've stripped down Edi's mature fur, and finally he is ready. Didn't have the motivation to strip down the whole dog so the rest I took with the trimming machine. He turns 8 y. next February, so soon I can start looking for veteran show rings!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti