sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Jälkeä jälkeä

Iineksen kanssa oltiin perjantaina illalla TPH:n jälkitreeneissä. Kaveri teki meille (kun pyysin) hienon siksak jäljen eli suora-kulma-suora-kulma jne. Kulman jälkeen aina hetken matkan päästä esine. Ongelma näissä syysilloissa on se, että tulee yhtäkkiä pimeä. Ja uusi ongelma jäljestämisessä on nyt se, että jos hihna kiristyy nopeasti, Iines pomppaa pois hetkeksi jäljeltä ja nostaa sen sitten uudelleen jostain kauempaa - tässähän me voimme menettää arvokkaan esineen! Esineilmaisu ei ollut aivan sitä mitä hain.. Ja kaikki risut ja oksat kun pamahtivat kasvoille pimeässä (ei lamppua mukana) metsässä eivät oikein motivoineet. 

Tästä perjantaisesta "ilosta" johtuen tein tänään pelastuskoiratreeneissä itse Iinekselle jäljen. En edes muista koska olisin viimeksi itse tehnyt sille jäljen, varmaankin kesällä viimeksi. Hienoa että aina on löytynyt joku tallailemaan metsään ja pudottelemaan esineitä meille. Tänään oli myös bonuksena sadekeli, eipä muistaakseni ole ennen sateessa tarvinnut jäljestää, tihkuttaessa ehkä. Tein vajaa 800m jäljen neljällä esineellä, vanheneminen 1,5h. Haastavuutta oli kallionousu, sekä korkean jyrkänteen päällä tuulisessa sateessa jäljestäminen. Esineitä nousi (hienosti toi minulle!!) kolme neljästä. Viimeisen esineen ymmärrän että jäi, oikaisi yhden kaarroksen niin ettei voinut saada siitä hajua siellä tuulisella jyrkänteellä. Olen oikein tyytyväinen tämän päivän suoritukseen!

Edi treenaili aamulla rallya: hyppy esteen yli, pyörähdys, pujottelu, spiraali, eteen istuminen perusasennosta ja seuraamisesta, istu-seiso-kierrä ja 360 asteen käännös oikealle ja vasemmalle. Itselleni taas muistutuksena että ei kannata ottaa lelua kesken kaiken esille, muuten menee pojan kuuppa sekaisin eikä malta suorittaa tarkasti! 

Nuuhkivainen Iines
Iines sniffs the air

Sunnuntain jälki ja lippujen kohdalla esineet
Tracking on Sunday, flags are the "lost" articles on the track

Tästä lähti meidän jälki (sunnuntaina)
Start point of our track (Sunday)

Iines did tracking on Friday and Sunday with our dog team TPH. It came so dark suddenly on Friday evening it just bugged me to track with this speed monster. Our buddy did a zigzag track with four articles, she found three. A new problem has appeared, if I pull the lead too suddenly, she goes away from the track and continues it from another point - might loose an article during this mumbo jumbo! Sooo much better tracking today (Sunday)! I did the track for her, haven't done that since summer! There has always been some nice person to do that for me. One article out of four wasn't found - I think it's due to the shortcut she made on top of a cliff (due to wind? rain?)
Edi did today morning some rally-o tricks, I so hope we finish our open class working cert next month!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti