sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Haastavaa hakua, rallya ja hellettä

Onneksi tiedossa on taas viileämpää säätä sillä koirien kanssa on ihan mahdotonta olla kun mittari lähenee kolmeakymmentä. 
The weather has been just impossible for a few days now, I'm glad that these few days of heatwave are soon over. 

Maanantaina oli se Iineksen haastava hakutreeni josta viime kerralla kirjoitinkin. Iines pääsi vastatallatulle radalle, eli hajuja oli joka puolella. Maastona rinne, eli alamäkeä radan vasen puoli ja ylämäkeä sekä jyrkkää kivikkoa ja kalliota oikea puoli. Hallinnan kanssa oli ongelmia eli etsi kunnes löysi hajun eikä luovuttanut. Olisi kyllä hyvä saada koira luokse sieltä kauempaakin. Tottakai koiran on seurattava piiloutuneen hajua jos se sen on bongannut eikä totella luoksetulokäskyä. Yhteensä tuli 100x200m radalle noin 12 pistoa, 5 maalimiestä (pari valmiina, loput matkan varrella piiloon, sijaintia en tiennyt) ja aikaa kului 20min. Tarkoitus oli väsyttää koira useilla pistoilla ylämäkeen ja alamäkeen juoksemisella jotta sille tulee stoppi - ja siitä sitten autetaan yli. Tällaisiakin tilanteita on harjoiteltava! Loppua kohden Iineksen haukku heikkeni ja se vaan läähätti maalimiehen luona. Saatiin kuitenkin lopulta ilmaisut lopun maalimiehillekin - viimeisellä maalimies auttoi koiraa rytmittämällä joka haukkua hyvä-sanalla. Hieno hetki oli kun se ei suostunut radan loppuvaiheilla lähteä tyhjälle (ei tule hajua kun ei ole maalimiestä piilossa) jyrkkään ylärinteeseen, niin muutamalla käskyllä koira lähti etsimään ainakin 50m syvyydestä ja teki hienon piston! 
Last Monday a bit harder search training for Iines, a steep down and uphill 200x100m area, 20min search running up and down, 5 hidden ones. In the end, she was so tired that she couldn't bark anymore, then the hidden ones helped her. This was a good one!

Edin rally-tokon kurssin toinen kerta oli perjantaina. Taas alkuun meni hetki että Edin sai oikeaan vireeseen. Silloin se on täysin omistautunut tekemiselle  eikä huomaa esim muita koiria tai niiden leluja. Se on kiva treenata taas kun on tavotteita! Tokon voittajaluokkaa ollaan kuitenkin on/off treenattu parisen vuotta... Nyt opeteltiin lukemaan kylttejä ja tehtiinkin useampi alokasluokan kylteistä. Lähtökyltillä täytyy opetella sanomaan "ohjaaja valmis" tms ja koiran pitää pysyä siinä sivulla - tuttua tokosta. Seuraamista tehtiin normaalivauhdilla, hitaasti ja nopeasti, käännöksiä oikealle ja vasemmalle 90-, 270- ja 360 astetta. Opeteltiin myös koiran tuleminen sivulta eteen ja siitä takaisin sivulle joko ohjaajan oikean tai vasemman puolen kautta kiertäen. Koiran kanssa tehtiin myös seuraamista niin että otetaan yksi askel ja istu, sitten kaksi askelta ja istu, ja vielä kolme askelta ja istu. Sama homma lisäksi niin että koira istuu edessä ja peruutetaan 1-2-3 askelta. Viimeisenä hommana istumisesta juosten seuraaminen ja liikkeestä maa ja  maasta seuraaminen. Aika tiukka paketti 60min hommia koiran kanssa helteessä! Onneksi Edin pystyy "nollaamaan" patukka- tai palloleikillä aina väleissä niin se jaksaa.
This weeks Rally-O was a tight 60 minutes of obedience training! Heelwork in normal speed, low speed and running, turnings left and right at 90-, 270- and 360-degrees. Fun was to do heelwork as 1 step stop, 2 steps stop, 3 steps stop - and the same in reverse having the dog in front of you. I am so glad that I can "reboot" Edi, if needed, by playing with a ball or stick with him and he has new energy to do the whole hour of intensive training.

Edi ja pallo/and his ball

Edi ja pallo/and his ball


Yksi päivä tässä tällä viikolla tajusin etten enää ikinä kisaa tokossa vanhoilla säännöillä! Uudistetut säännöt tulevat voimaan elokuun ensimmäisenä päivänä. Lukaisin pikaisesti sääntökirjaa niin molemmille kyllä on uusia temppuja opeteltavaksi...
One day this week it struck to me that I won't ever compete again in obedience trials with the "old rules"! The rules are renewed and are official from August 1st. Some day I'll read them through properly, I just had a quick glance and there are some new tricks to learn for both of the dogs...

Uusi tuttavuus uimarannalla uros 8kk/
we ran into this new guy 8 mo on the beach

Iines ja uros tulivat hyvin juttuun mutta Edi jäi rannalle syömään ruohoa!
Iines got along well with this guy but Edi stayed ashore eating grass!

Edin mielestä toinen uros oli ihan pöljä ja meni uimaan vasta kun se lähti
Edi thought that the other male was a complete jackass and went
swimming only afterwards when the male was gone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti