sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Riisenimestikset ja tottista

Viikonlopun on saanut jännittää tuloksia Riiseni Mestiksistä Lapualta, onnittelut kaikille tuloksista! Mestisten tulokset näkyvät tältä sivulta. Ehkä itsekin sitten joskus...
This weekend has been exciting to follow the results of Riesen Championchips in Lapua, Finland. See the link for the results. Maybe one day I'll too...

Torstaina pääsin vierailemaan yhteen TPH:n hakuryhmistä, he tekivät ilmaisutreenin kentällä. Iinekselle tehtiin sellainen treeni että kentän molemmissa pitkissä laidoissa oli yhdet etenevät maalimiehet ja heillä 4 purkkia palkkaa. Lähetin koiraa oikealle ja vasemmalle ja se ilmaisi kyykyssä olevan maalimiehen pitkällä, välillä tuntui loputtoman pitkältä, haukkusarjalla. Jos Iineksellä meinasi rytmi loppua haukusta, maalimies auttoi koiraaa sanomalla hyvä-hyvä-hyvä haukun tahtiin. Pitkä treeni mutta tuli haukuttua! Itse menin välillä ilmaisevan koiran luo, välillä en, välillä kävin siellä ja palasin keskilinjalle. Lisäksi siedätin Iinestä siihen että toinen koira tekee A-estettä, se on sille niin hauska että se ei malta pysyä paikoillaan jos joku muu tekee A:ta !
This Thursday I had the possibility to visit one of our dog clubs search groups training. They helped us forward with Iines' barking when she finds the hidden one. I also tolerated Iines to stay still while another dogs do the A-frame, she enjoys so much doing the A-frame, that it is nearly impossible for her just to watch somebody else do it!

Perjantaina oli Edin rally-tokokurssin kolmas kerta. Pääsimme yllättäen sisähalliin treenaamaan ja tekemään ratatreeniä! Rally-kisoissa on rataan tutustuminen ennen suorituksia ja silloin voi myös tuomarilta kysästä jos on jotain epäselvää. Radassa oli seuraavat tehtävät:
1) lähtö 2) koira sivulta eteen, oikean kautta sivulle 3) liikkeestä maahan 4) istu ja seuraa 1-2-3 askelta 5) käännös vasempaan 6) spiraali vasemmalle 7) 270' käännös oikeaan 8) pujottelu edestakaisin 9) koira eteen ja peruutusta 1-2-3 askelta 10) perusasento, maahan, kierrä koira 11) istumisesta juosten maaliin.
Friday with Edi at the Rally-O course. Due to bad weather, we were inside and trained for the first time like in a competition, ten tricks after another. 
Rallyn eka merkki on tietysti "lähtö"
First trick in rally-o is of course "start"

Uusi paikka ja halli täynnä koiria, ei Ediä paljoa paina
New place and hall full of dogs doesn't much stress Edi


Lauantaina illalla ja sunnuntaina aamulla olin kaverin kanssa treenaamassa kentällä, kaveri on menossa BH-kokeeseen joten hän kaipasi seuraa. Edi treenailli rally-juttuja molempina päivinä. Iines teki lauantaina kisamaisen treenin, vähillä palkoilla ja kaikki osasuoritukset. Hyvä tyttö oli. Jäävässä seisomisessa oli epävarmuutta. Eteenmenossa meni maahan vasta kuudennella käskyllä! Henkilöryhmää ei saatu aikaiseksi kun molemmilla oli koirat kentällä yhtä aikaa, toinen tietysti paikallaanmakuussa kun toinen suoritti liikkeitä. Tänään sunnuntaina sitten vähän palauttavaa eli lyhytä suorituksia ja paljon palkkaa.  Tehtiin myös hänen BH-koetta ajatellen koirien ohituksia ja toisaalta pelastuskokeita ajatellen (henkilöryhmässä kun on koira joka tulee ohittaa) toistemme kiertämistä, eli kun toinen on perusasennossa koiran kanssa, toinen kiertää koiransa kanssa siitä ihan vierestä ympäri. Iines teki myös A-estettä, laitoin namin toiselle puolelle jotta ylittää esteen kunnolla alas asti ennen kuin lähtee tulemaan takaisin. Teimme myös hyppyä niin että jätin koiran toiselle puolelle estettä ja käskin sen hypätä luokseni. Esteen korkeus tänään n.75-80cm. 
This Saturday and Sunday I went training with my friend who has the BH test coming soon. Iines did well, very competition like on Saturday and today we did less work and had more fun. She also got to do her favorite A-frame, and also 75-80 cm high hurdle jump, though they don't belong to the rescue dog competition scheme. 
Iines ja matala A-este/low A-frame

Uusi noutokapula tämä pienempi 650g, keskikokoisen 1000g vieressä/
The new smaller 650g dumbbell next to the medium 1000g one

Hypyn keskittymistä häiritsi toinen koira joka leikki
Focus wasn't super due to one playful dog

Paras aika, lauantai kuudelta, eikä muita millään kentistä!
Prime time and we were all alone!

Kivaa oli!
Super fun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti