perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hyvää pääsiäistä! Happy Easter!

Tottelevaisuudessa olemme Iineksen kanssa treenanneet toko-hyppy&seisoa, jääviä liikkeitä, asennonvaihteluita (istu-maahan-seiso) kotona, ja torstaitottiksissa ryhmäliikkeitä kuten rivissä paikallaan makuuta, pujottelua, ohittamisia, sekä häiriön alaisuudessa kisaliikkeitä. Luoksetuloa täytyyy viilata että tulisi varmasti eteeni istumaan. Samoin kun eteenmenon maahanmeno-osuutta. 
Kerran teimme treenikavereiden kanssa niin, että menimme ensin kentälle tekemään tottikset ja siitä suoraan hakutreeneihin - ihan kuin kisoissa olisi ollut, ilmoittautumisineen, henkilöryhmineen ja paikkamakuineen.
Edi on treenannut kotona ja kentällä kisaliikkeitä (pitää seuraamista, jäävätä liikkeet) ja tokon ruutua. 
Obedience: Iines and Edi have both trained for competitions, at home and also at our training field. Emphasis in future training are send off&down stay, and obedience trial gimmicks. 

Labradoriuros, saksanpaimenkoirauros, suursnauterinarttu (Iines), bordercollieuros, rottweilernarttu
Labrador male, german shepherd male, riesen schnauzer female (Iines), border collie male, rottweiler female

Edi, pallo ja ruutu
Edi, ball and the obedience trial send-off square


Hakutreenessä Iines on tehnyt hyvää etsintätyötä, iltatreeneissä ollaan panostettu siihen että haukun alottamisesta palkka ja maalimies tuo namisyöttelyn avulla koiran keskilinjalle - eli nostetaan maalimiesmotivaatiota. Sunnuntaitreenissä Iines etsi partioimalla kaksi piiloutunutta, teki hienosti töitä tuulen avulla, oli aika hyvin poiskutsuttavissa...paitsi kun oli hajulla. Hienot ilmaisut. 
Search training: Emphasis has been on staying with the hidden and barking independently without help. She uses air currents excellently and runs far enough to localize the hidden. 

Treenikaveri tuo Iineksen keskilinjalle hakutreeneissä
At search training, hidden one brings Iines to me

Viime viikonloppuna olin Vapepan seminaariristeilyllä, oli pitkä mutta antoisa koulutuspäivä meillä! Hienoa oli päästä kuulemaan eri toimialajärjestöistä ja kuinka jokaisella on tärkeä tehtävä etsinnöissä. 
Last weekend I was at a 24 h seminar cruise (Turku-Stokholm-Turku), organized by our national search and rescue organization (Vapepa). There were 59 participants, from dog-groups, radio amateurs, hang-gliders, first-aid people etc. Interesting new connections were made! 

Hyvää pääsiäistä, päivän suunnitelma on molempien koirien tottikset ja Inkulle jälki.
Happy Easter, plan for the day is a bit of obedience for both of the dogs and tracking for Iines.

Riisenipainia, Edi & Arttu 3kk/3mo
Riesen wrestling 

Riisenipainia Iines & Arttu /riesen wrestling

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti