torstai 30. huhtikuuta 2015

Hauskaa vappua!

Tänään juhlitaan vappua, tosin itse olen ollut viikon flunssassa ja kuumeisena eikä paljon juhlituta. Iineksen juoksut ovat edenneet hyvin, tai lähinnä Edi on pärjännyt hyvin. Kiva kun tästä ei tule ongelmaa meidän laumalle.
Today is the celebration of May day, tomorrow is the fist of May: the city fills up with people, carnivals, market... and I've had the flu with fever for almost a week now. At least Iines' heat has gone without problems with Edi. Nice that our pack copes with that.

Jäljestämässä olemme olleet kahdesti, 24.4. Piikkiössä TPH:n treeneissä ja lähellä kotimaastoja sitten pari päivää myöhemmin. Tarkoitus oli TPH treeneissä kouluttajan mukaan palkata rauhallisesta tarkasta nenätyöskentelystä ja treenata maastonvaihdosta metsästä tielle... Mutta eipä päästy palkkaamaan kun vautia oli taas sata lasissa ja tiellä jäljestäminen ei käynyt Iineksen aivoihin ei lainkaan. Täytyyv harjoitella siis tiellä jäljestämistä! Tämä jälki oli 1h vanha, ei nameja eikä esineitä. Tein pari päivää sen jälkeen palauttavan jäljen jossa oli nameja ja pari esinettä - harmitti oikein kun se ei niihin esineisiin tarttunut! Jouduin kannustamaan että malttoi ilmaista. Jälki alle tunnin vanha. 
Tracking: last weeks two training times summaries up to: more focus, less speed, tracking on different surfaces (forest, road, ...), importance of objects on track. 

Tottelevaisuudessa ollaan kotona treenattu molempien kanssa seuraamista, jääviä, eteenmenon maahanmenoa (Iines), asennonvaihteluita (istu/maa/seiso), hyppyä.
In obedience, both dogs have trained the basics: heelwork, sit/down/stay from motion, hurdle jump...

Uudet pallot D&C Dogsportilta/New balls for dogs.
Edi valitsi pallon ennemmin kuin juoksuisen nartun!
Edi chose the ball over our bitch in heat!

Seuraa remmissä, Iines / Heelwork in leash, Iines

Punkki löytyi Iineksen parrasta, yök / A tick found in Iines' beard, ugh.

Vappu ja lumi, klassikko! / May day and snow, it's a classic!
 Kaikki mitä tarvitsee jäljestämiseen on tietty koira (kuva alla) ja tavarat (kuva alempana): tuoli odotteluun, merkkiliput esineiden tai jäljen merkkaamiseen, pitkä jäljestysliina (eli remmi), jälkivaljaat, hyvät liukumattomat jälkihanskat, kompassi, nameja, esineitä tai keppejä jäljelle piilotukseen ja tietysti termari.
All you need in tracking is of course the dog (below), and the stuff (below the dog): chair for waiting, flags to mark the track or hidden objects, long leash, harness, good set of gloves, compass, treats, objects/sticks to hide to the track and coffee.
Iines

jälkitavarat/tracking stuff

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti