tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kevättä! Spring!

Kevät on alkanut hyvillä treeneillä, vaikka blogin kirjoittamisesta onkin jo kuukausi!
Spring season! Sorry that I have not written for a long time.

Hakutreenit
Iineksellä kokeiltiin hakutreeneissä palkaksi patukkaa, mutta se ei siitä palkkaantunut joten namit palasivat takaisin kuvioihin. Olemme päässeet harjoittelemaan mukavasti vierailla maalimiehillä. Ohjeeksi olen heille antanut ettei saa antaa koiran lähteä, ja saa sanoa sille ”hauku” jos ei haukku lähde rullaamaan. Olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt, nyt sujuu tuttujen maalimiesten lisäksi myös vieraille haukkuminen. Olen ollut tyytyväinen siihen hallintaan kun tulemme pois maalimieheltä keskilinjalle, niin Iinekselle on tullut aivan uutta malttia kävellä minun kanssani eikä rynnätä etsimään jo seuraavaa. Olemme treenanneet kerran pk-hakuryhmässä, ja muutoin ottaneet joko partiointeja, pimeätreenejä, reagointitreenejä (koska löytää piiloutuneen hajun) tai sitten tavallisella tallatulla radalla useamman maalimiehen etsimisen. Ilmoittautumista tuomarille radan alussa olemme myös treenanneet, se sujuu mielestäni jo oikein mallikkaasti.
Meillä oli yksi etsintäharjoitus kaveriseuran kanssa, sain toimia kartturina jälkikoiralle. Treenit alkoivat klo  19:00 ja kotona olin klo 02:20.  Voin kertoa että uni maistui.. kunnes Edi herätti aamulla 06:30 ja menin keittämään pannun kahvia.
Search training: We have advanced a lot with Iines, she now is close to comfortably bark at strangers too! We've been training one to two times a week, in the dark or at weekends, varying the emphasis on each day. I've been glad on the obedience and control she now has during our training. I also had an all-nighter at a search training where I didn't have my dogs with me, I was orienteering for a experienced dog and his owner - we found the "lost one" after 4 hours of search. 

Pimeätreeneissä, night training /kuva J.Lankinen
Koska on mun vuoro! When's my turn!


Jälkitreenit
Kevään ensimmäinen Iineksen jälkitreeni oli viime sunnuntaina, metsässä oli kaunis aurinkoinen kevätilma ja maasto kuiva, paitsi muutamia märkiä kohtia. Matkan varrelle vieras jäljentalloja jätti muutaman (olikohan 6kpl) mahapullan. Jäljesti tosi hyvin, kauhealla vauhdilla. Tarkkuutta tarvitsee tulla lisää koska muutamat kohdat oikaisi niin että jos siinä olisi ollut keppi tai esine, se ei olisi löytynyt. Pituutta jäljellä 600m, ja jälki sai vanhentua n.45 min. Jana eli jäljen nosto n.10m etäisyys.  Sovittiin että mennään joku iltapäivä tallomaan alueelle jäljet jotka sitten ajetaan seuraavana aamuna, mielenkiintoista!
Tracking: Last Sunday we did the first tracking of this year, 600 m and 45 minutes old. Iines did a good job!

Lähdössä jäljelle Iineksen kanssa / going tracking with Iines


Tottista
Kevään tultua olemme päässeet ottamaan pihalla tottista sekä myös koulutuskentällä. Onkin tärkeää että seuraamispätkät on pidempiä kuin eteiskäytävän pituisia tulevaa kisakautta varten! Iines on edennyt noudoissa, olemme tehneet koko noutoliikettä sekä myös pitoja. A-esteelle tytöllä on hieman liikaakin intoa, ettei vaan tipahtaisi sieltä päältä… Jäävät liikkeet edistyvät myös hyvin, apuja vielä kuitenkin käytössä että saan niistä nopeat ja vahvat. Iineksen kanssa treenattu myös rivissä paikallaan makuuta sekä henkilöryhmää missä on koira yhdellä ohjaajalla – hienosti on mennyt ja olen ollut tosi ylpeä.
Edillekin on tehty kenttätreeniä, seuraamista, jääviä ja A-estettä. Otin videonkin, mutta siitä tuli niin pitkä etten saa ladattua sitä tänne.
Arkitottiskouluttajana olen ollut nyt kaksi kertaa, ennen tai jälkeen sitten ottanut omien koirien kanssa treenit. Viime viikolla ihan hämmästyin kun ihmisiä (jotka olivat tulossa arkitottikseen) jäi koiriensa kanssa katsomaan kun minä ja Iines treenasimme! Onneksi kaikki meni putkeen, ihan näytöstyyliin. Hyvillä mielillä treenataan kohti seuraavaa koetta.
Obedience: I'm so glad that we can now train properly obedience outside! It has been dull to do heelwork in our hallway... I've been doing all the basic obedience that belongs to competitions with both of the dogs. I've also had two shifts training other dog trainers on our dog clubs training field. Edille tottispalkkana tietysti pallo / Edi having a ball after obedience
Iines ja eteenmenopalkka / Iines after send off


Edi täytti 7v 28.2.2015! Juhlimme maksalaatikolla ja ajoimme kentälle tekemään tottistreenin. Edi kävi eläinlääkärissä myös vuositarkastuksessa ja rokotuksilla, hyvässä kunnossa poika oli. Painoa nyt n.45kg, Iineksellä 28kg. Edin trimmasin eilen, tuntui että sillä oli kevätauringossa kuuma joten pörröturkki sai lähteä. Geokätköilemässäkin olemme käyneet, koirat ovat olleet hyvää seuraa kolmenkin tunnin metsäreissuilla!

Kevät! Spring!

Hymyä/smile Iines

Edi, Iines ja hyppyesteet / with hurdles

Kesken trimmauksen Edin hymykuva /
In between grooming a smile snap-shot with Edi

Auringonlaskussa Edi ja pallo/ Edi and ball in the sunset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti