sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Hakua, esineitä, tottista, autoon häkit

Pelastushakukokeen jälkeen olemme ottaneet Iinekselle kolmet palauttavat treenit. Kaksi ensimmäistä (viime sunnuntai ja tiistai) niin että maalimiehen löydettyään maalimies tuo nameja syöttäen koiran takaisin minulle. Tällä tekniikalla haluttiin nostaa maalimiehen arvoa Iineksen silmissä. Tänään treenasimme kisa-alueella, toinen maalimies vieras ja toinen omasta porukasta. Hyvin ilmaisi tällä kertaa vieraan, mutta hänellä oli namipurkki esillä... se saattoi vaikuttaa. Toisen maalimiehen jätti, olimme sopineet että jos lähtee pois maalimiehen luota niin koira on kutsuttava takaisin. Maalimies sanoikin nätisti "Iines" ja koira palasi ihan metrin päästä saman tien takaisin ja alkoi haukkua maassa. Minulle vain tarvitaan lisää maastonlukutaitoa etten lähetä koiraa sinne missä se on jo käynyt!

Kuva/Photo: J.Lankinen
"Mihin seuraavaksi?"/"Where to next?"

Kuva/Photo: J.Lankinen
Käden osoittamaan suuntaan / Towards where the hand shows


Pimeähakutreeneissä / So dark in the evening search training

Etsintä-Iines takatukalla / search dog Iines with a mullet


Perjantaina oli TPH:n kentällä esineruututreenit, Edi ja Iines olivat molemmat mukana. Koiria hieman hämmensi että etsittävä alue ei ollutkaan metsää vaan nurmikenttä. Edilläkin, joka rakastaa esineruutua, loppui usko alueen (50x50m) etsimisessä. Se paineli vähän väliä läheiseen metsään ja heinikkoon etsimään. Iinestä jouduttiin paljon auttamaan että toi esineet. Se löytää hyvin mutta tuominen minulle ei sen mielestä ole (vielä!) kannattavaa. Se ennemmin jäi leikkimään esineruutuun niillä tavaroilla! Toivotaan että seuraavissa kenttätreeneissä näkyisi että jotain on mennyt perille.

Torstain tottelevaisuustreeneissä olin itse ensin arkitottelevaisuusryhmän toisena kouluttajana. Sen jälkeen Iinekselle treeninä ensin seuraamista ja istumista hiekalle (joka oli toko-kokeessa ongelmana) ja loppuun eteenmenoa jalkapallopalkalla. Perjantaina ennen esinetreenejä Edi oli kentällä tottistelemassa, oli aivan super ja tietysti Edin mielestä oli superia kun sai parhaan reikäpallon palkaksi!

Autoon mittatilaushäkki, tuli todella hieno!
Custom made cage to the car, nice!

Today at search and rescue training we were at the competition site, this time she did bark at a stranger but left the familiar person that was hiding in the forest... Training continues. My training also, I should navigate better through the searching area with a map, compass or GPS device. On Friday I was with both of the dogs at our training field, searching for hidden objects (such as gloves, wallets, etc). This (searching 3 objects in a 50x50 m area) is a part of tracking, search, and messenger dog competitions, but held normally in a forest not on the obedience field. It gets dark so early here now in the evenings that we decided not to go to the forest. On Thursday two obedience classes, first I held an 45 min class for 5 over 1-year old dogs and their owners and then my own training with Iines - emphasis on sitting down on unpleasant surfaces (wet sand, wet lawn) and then a few send away's. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti