sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tokotreeniä, ketteryyttä ja hakua

Päätin opettaa Iinekselle toko alokasluokan hypyn. Ollaan sitä treenattu nyt kolme kertaa ja hyvältä näyttää! Kaksi kertaa omalla pihalla ja kerran kentällä, joten eri ympäristöissäkin onnistuu. Toko alokasluokan hypyssä koira lähtee "hyppy" käskyllä esteen yli (noin koiran säkäkorkeus), ja pysähtyy sinne "seiso" käskyllä seisomaan, odottaa seisoen kunnes ohjaaja kiertää esteen toiselle puolelle ja sanoo "sivulle". Ensin opeteltiin mitä tarkoittaa hyppy, sitten se seisominen ja niin että pysyy seisomassa kunnes kierrän. Ehken opeta sitä sivulle istumista siitä turhan paljoa, osaahan se sen, mutten halua että ryhtyy ennakoimaan. Jäävää seisomista ollaan myös tehty. Kentällä ollaan treenattu myös rivissä paikallaan makuuta (koirat toisiaan lähempänä kuin ikinä missään toko kokeessa). Tällä viikolla tuli hyvä treeni kun paikallaanmakuusta vierustoveri singahti yhtäkkiä parin minuutin paikallaan makuun jälkeen omistajansa luo, Iines jäi sinne paikoilleen! Sen ilme oli kyllä hyvä, se katseli ihan hätääntyneenä molemmille puolilleen ja minua ja sen olemuksesta pystyi lukemaan että "eihän noin kuulu tehdä!" palasin siitä aika pian koiran luo ja palkkasin ruhtinaalisesti nameilla ja leluleikillä! Edi on saanut treenata ruutua nyt kun vihdoin meillä on ruutunauha! Lelupalkka ruutuun heittää Edin kupin ihan ympäri, namipalkka on parempi niin että se keskityy tekemiseensä.

Edi 3x3m alueella/in the send away spot
Iines poikien välissä / Iines between two boys

Iines pellolla / on a fileld


Maanantain hakutreeneissä keskityttiin edelleen ilmaisuun, niin että tulee vahva haukku hyvällä rytmillä. Nyt vielä välipalkattiin ja kehuttiin koiraa, luulisin että viikon-kahden päästä voidaan palata vasta ilmaisun lopussa palkitsemiseen. 

Perjantaina oli toisen seuran kanssa hälyytysharjoitukset, itse sain olla "kadonneena". Minulla oli hyvät varusteet joten ei tullut kylmä illalla metsässä makoillessa, sain jopa hyvät parin tunnin torkut ennen kuin minut löydettiin! 

Tänään treenattiin pelastuskoiraryhmämme kanssa tottelvaisuutta ja ketteryystelineitä kentällä (kts kuvat). Pelastuskoirien rauniokokeessa (eli PERA A- ja B-kokeet) on tottelevaisuuden ja raunioradan lisäksi ketteryysosio. Treenasimme pöydille lähetystä, vaakatasossa olevia tikapuita, keinua, liikkuvaa tynnyrisiltaa, metalliputkea sekä kantamista (koira nostetaan pöydältä syliin, kävellään muutama metri, luovutetaan koira toisen ihmisen syliin joka kantaa sitä taas, laskee alas ja loppuun luoksetulo omistajan luo).

Tänään iltapäivällä sain puhelun että sienestäjät olivat löytäneet helmikuussa kadonneen Iineksen pannan! Soittaja oli huolestunut missä koira on kun pelkkä panta löytyi (pannassa oli siis puhelinnumeroni), kerroin että koira on kotona ja pelkka panta ollut kadoksissa. Kävimme tässä iltalenkillä hakemassa pannan, vilkkuvalokin toimii vielä!
Iines ja palautettu panta / lost&returned collar!


Iines keinulla / swing

Iines metalliputki / pipe

Iines liikkuvalla tynnyrisillalla / unstable barrel bridge

Iines pöydällä / on the table

Iines tikkailla / on the ladder


This week both dogs have trained obedience trial tricks. Iines has trained beginners class jump which is jump over the hurdle - stand- owner walks from the other side next to the standing dog - sit. Edi has trained winners class send away to the marked spot (area of 3x3 m). On Monday, in search and rescue training we still focused on the quality and motivation of barking when Iines finds the hidden. On Friday we trained a "real situation" with another search and rescue team, I was "lost" and found after 3 hours search (or on my side, 2 hours of sleep!). Today our group trained a part of a certain search&rescue test, agility for search and rescue dogs (see pictures). I got a nice call today afternoon, the collar that Iines had lost in the woods in February was now found! The caller was worried is the dog lost, too, but she was relieved that Iines is at home :) It is good to have a phone number in the collar, just in case that the dog gets lost, too...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti