tiistai 9. syyskuuta 2014

Palauttavaa treeniä

Eilen hakutreeneissä aloitettiin nyt palauttamaaan Iinekselle motivaatiota ja itsevarmuutta ilmaista maalimiehet ja jäädä niiden luo haukkumaan. Varmaan se otti nokkiinsa (tai siis kuonoonsa) kun ei viimeiseen varmaan kolmeen viikkoon olla annettu maalimiehiltä palkkaa - niin Neiti Näppärä on siis keksinyt ettei niitä kannata ollenkaan ilmaista kun siitä ei kerran mitään hyvää hänelle seuraa, helposti jopa jättänyt maalimiehet.

Otettiin helpot etsinnät ja maalimies kannusti, rohkaisi ja kehu kovasti hyvästä haukusta, jonka koira haukkui mukavan noin metrin matkan päästä. Koiralla oli tosi hauskaa ja se sai siitä hyvän mielen ja itsevarmuutta lisää. Haukkumisäänestä kuului hyvin koiran epävarmuus. Kävin aina hakemassa koiran maalimieheltä ja kehuin myös itse kovasti. Tästä aletaan pikku hiljaa rakentamaan taas sitä hyvää varmaa haukkua sen hyvän etsintätyön ja hallittavuuden lisäksi!

Yesterday at search & rescue training we focused on building up again Iines's confidence and trust that it pays off to bark at the hidden. We really made sure that she had fun searching and barking at the hidden. Super enthusiastic compliments and meatballs did the trick. Baby steps to regain the confidence!   

Brain and Pinky (eli Äly ja Väläys) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti