torstai 4. syyskuuta 2014

Hakua, jälkeä, raunioita ja tottista

Viimeisen puolentoista viikon aikana ollaan treenattu useampia lajeja koirien kanssa. 

Näyttelyn jälkeisenä sunnuntaina päästiin pitkästä aikaa pellolle jäljestämään Iineksen kanssa; n.120m, muutama kulma ja loppuun puolikaari. Vain muutamia nameja, jotka kyllä hienosti löysi. Aika hyvin pysyi jäljellä vaikka vain 15min vanhentunut. 

Iineksen kanssa pelastushakutreeneissä viime ja tällä viikolla tehtiin kisamainen treeni... ja kuinka päinvastaiset treenit olivatkaan! Viime viikolla nappisuoritus, tällä viikolla yhtään ukkoa ei ilmaissut tai tullut luokseni yhdestäkään kutsusta!! Viime viikolla lähettelin sitä puolelta toiselle, tuli nätisti luokse ja haukkui hyvin maalimiehinä. Voisikohan syynä olla sunnuntaina pidetyt ylimääräiset treenit, jolloin yritimme parantaa haukkuilmaisua maassa makaen - taisi mennä yhtäkkinen muutos yli koiran tajun ja päätti olla seuraavana päivänä eli tämän viikon maanantaina ilmaisematta sitten ollenkaan ukkoja. Onneksi treenikaverit suostuivat että otettiin Iines vielä uudestaan viimeisenä ja tehtiin super helpot ja hauskat haukkumistreenit! 

Iines töiden jälkeen / after work
Edi ja Iines pääsivät ensimmäistä kertaa ikinä raunioradalle harjoittelemaan viime viikonloppuna! Ensimmäisenä pääsi Edi testaamaan Salon rauniorataa - samaa jossa olin hetki sitten kokeessa töissä. Oli hienoa nähdä, vaikkei Edi tiennytkään aluksi mitä pitää tehdä, että se tajusi nopeasti että piiloutuneitahan täältä pitää löytää ja niiltä saa nameja! Todella kauniisti ja varovaisesti Edi kulki ympäri rauniokasoja ja harkitsi kulkureittejään. Iineksen kulkemista raunioilla kieltämättä pelkäsin, mutta turhaan. Jopa tämä turbovauhti rauhoittui kasoilla kävellessään ja tajusi nopeasti että ukkojen (oikeastaan akkojen) etsimisestähän tässä on kyse. Olipa kiva että päästiin porukkaan mukaan vierailemaan!


Salon rauniorata / Salo training area for search&rescue dogs 
Edi

Iines

Tottiksen puolella Iineksen kanssa käyttöesineen noutoa, jääviä liikkeitä ja tietysti seuraamista. Lisäksi ollaan harjoiteltu pelastushakukoetta varten henkilöryhmässä seuraamista koiran ohi ja ampumista 6mm aseella (pelastuskoirakokeessa ammutaan kahdesti joko 6- tai 9mm aseella seuraamisliikkeen yhteydessä, johon koira ei saisi reagoida). Eteenmenoja varten ollaan metsälenkeillä yritetty saada Iines mahdollisimman etäällä käskystä maahan, nyt alkaa näkyä jo positiivista etenemistä tässä!
Edin kanssa tehty puukapula- ja metallikapulanoutoja, seuraamista, istu-maa-seiso -vaihteluita paikallaan ja eteenmenoa. Edillä on kova homma hillitä itsensä kun vien jalkapallon eteenmenopalkaksi, ettei se karkaa tai kääntyile kohti palkkaa seuraamisliikkeessä!

After the dog show we have trained field tracking, forest search&rescue, "disaster area" rescue and of course obedience. Last week Iines did a great competition-like forest search, this week - a total disaster! Ups and downs, that's what you got to cope with in dog sports. A week ago Edi and Iines got to try the "disaster area" search for the first time. The place was the same that I visited a few weeks ago. Dogs got the clue surprisingly quickly and moved around the area so carefully - I was so worried that turbo-speed Iines would get hurt (look at those pictures!) during the search, but she too was very careful with her steps. In obedience, both have trained heeling, send away, retrieve, and stand/sit/down from motion
Iines eteenmenon jälkeen / Iines after send away


SPKL:ltä tilatut BH-killuttimet pääsivät painolastiksi treeniliiviin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti