sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Rakennusetsintää Edin ja Iineksen kanssa

Pelastuskoirien hakutreenit olivat tänään ja viime viikonloppuna vanhassa vankilassa.Viime viikolla mukana oli Iines, joka on tehnyt rakennusetsintää pari kertaa - tänään oli rakennusetsintöjä ensimmäistä kertaa tekemässä Edi.

Iines:
Iines yllätti yleisellä reippaudellaan ja omatoimisella työskentelyllään! Iines meni reippasti pitkin liukkaita ja hämäriä vankilan käytäviä ja portaikkoja, sekä uskalsi reippaasti selleihin ja rakennuksen muihin huoneisiin. Se jaksoi hyvin keskittyä etsintään vaikka ensimmäisessä kerroksessa ei ukkoja ollutkaan. Ajatuksena oli että se saisi juosta itsensä rauhalliseksi ensimmäisessä kerroksessa ja siirtyä sitten tosi toimiin toiseen kerrokseen - yllätys tosiaan oli että ymmärsi heti sisään tullessaan jutun jujun ja tarkasti hienosti alakerran. Toiseen kerrokseen siirryttiin portaita pitkin, siinä portaikon käännöksessä kun loppui luonnonvalo Iines pysähtyi odottamaan minua otsalamppuineni valaisemaan tietä.

Toisessa kerroksessa oli kolmessa siivessä sellejä molemmin puolin käytävää jotka Iines itsenäisesti kävi tarkastamassa (jokaisen siiven yhdessä sellissä oli ukko - eli 3 maalimiestä yhteensä). Rakennuksessa sellien ovien yllä on ilmanvaihtokanavat jotka tuntuivat heittävän sen piilossa olevan maalimiehen hajun aina käytävän vastakkaiselle puolelle. Koirat kyllä säännönmukaisesti etsivät pitkään aina käytävän toiselta puolelta kunnes tajusivat mistä haju tulee. Iineksen kanssa ei vaadittu haukkuilmaisua tänään, sen verran pitkä aika viime rakennusetsinnästä. Se on hauska nähdä kun Iines tulee niin onnelliseksi kun löytää maalimiehen... tai sitten onnellisuuden aiheuttaa se maalimiehellä oleva ruokapurkki.

Yksi siipikäytävä

Itsenäinen Iines etsii selleistä ukkoja
Edi:
Edi tosiaan oli ensimmäistä kertaa hakutreeneissä sisällä. Se tietysti työliiveistä tiesi että mennään etsimään äijiä - mutta tällä kertaa metsä puuttui. Se oli vähän hukassa aluksi, mutta ensimmäisen maalimiehen löydyttyä jokin lamppu taisi pojalla syttyä! Ediä piti tukea ja kannustaa enemmän kuin viime kerralla itsenäisenä toiminutta Iinestä. Voi olla se ensikertalaisuus tähän syynä. Emme vaatineet rullailmaisua Ediltä koska siinä olisi ehkä ollut  liikaa haastetta, Edi oli kyllä onnellinen kun sai suoraan palkan maalimiehiltä! Se meni lopulta pitkällekin käytävissä ilman minua ja kiersi huoneissa ja selleissä huolimatta hämäryydestä tai lattialla olleesta romusta. Loppupalkkana pallo kruunasi Edin päivän.

Vankilan ympäristössä kävelemässä ennen treeniä

Edi odottaa portailla vuoroaan päästä etsimäänn ukkoja sisälle

Edi käytävän päässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti