lauantai 28. joulukuuta 2013

Hyvää joulua 2013 ja uutta vuotta 2014!

Vielä yksi päivitys blogiin ennen vuoden vaihdetta. Uusimpana ja ihmeellisimpänä asiana ovat olleet Iineksen ensimmäiset juoksut jotka se vihdoin viimein aloitti kypsässä 16kk iässä! Useinmitenhan nartut aloittavat juoksunsa 6-12kk iässä, suurikokoisemmat rodut pienempiä myöhemmin. Herrasmiesriiseni Edi on ollut kyllä todella cool, noin 11. juoksupäivänä taisi alkaa ns. tärppipäivät, jolloin Edikin alkoi kiinnostumaan siitä hajusta ;) Onneksi Edillä on järki päässä ja sille riittää ihan pelkkä ei-käsky!

Viime kirjoituksessa mainittu tunnetilan nostaminen alkaa näyttämään hyvältä. Tänäänkin kokeilin pienen tauon jälkeen mikä vaikutus sillä on kun minä puen treeniliivin päälle, Iinekselle ketjupanta, ja sitten pihalla käsky "tottista!" - sillä syttyy valo silmiin ja tekemisen puuska päälle! Tehtiin näitä virityksiä pari, ja parit jäävät istumiset & maahanmenot, aina palkaksi patukkaleikkiä. Hyvin toimii! Yksi pieni erävoitto tuli viime kerralla tottishallilla, Iines istui sivullani ja ihmiset tulivat kättelemään minua, ei tarvinnut käskyä edes toistaa kun pysyi niin nätisti siinä vierellä. Tuomarille ilmoittautumiset siis tulevia kisoja varten hallussa ;)

Noutokapulan pitäminen on edelleen aika kamalaa mutta Iines kantaa sitä jo aika hyvin! Kotona itse turhauduin siihen että Iines roiskii ja pureskelee sitä puukapulaa, vaihdoin sitten Edin metalliseen tokokapulaan! Senhän koirat mieltävät epämiellyttäväksi kylmyytensä ja hampaissa kolisevuutensa vuoksi (luulisin). Harjoiteltiin kaksi päivää peräkkäin metallikapulan kanssa, ensin naks+nami katseesta, sitten nenällä koskemisesta, suun avaamisesta ja lopulta nostosta! Ihmeellistä miten naksuttimella saa omituisia asioita onnistumaan! 

Edin kanssa ollaan hinkattu jäävää seisomista ja onnistuukin taas ihan kivasti. Pitkästä aikaa kokeiltiin hajuerottelua, ensin kahvilla ja sitten teellä, hyvin haistelee edelleen purkkeja ja erottaa tyhjät hajustetuista! Vuoden viimeisellä hallikerralla oltiin (Iineksen juoksujen takia) Edin kanssa kahdestaan ja se oli maailman onnellisin koira siitä! Kaikki mitä yritettiin, onnistui! Jopa tokosta tuttu idioottirinki (joka on eri liike nykyisin) eli jäävä istu, jäävä maa ja jäävä seisominen kaikki suoritettuna peräkkäin ja vielä juosten seuraten! On siinä etevä epeli mulla. Ei mennyt yksikään liike sekaisin toisen kanssa, hyvin kuuntelee käskyt. Käytiin vielä Raisiossa hallin jälkeen iltalenkillä kaupunkimaisemissa ja ulkoilureiteillä, se oli silminnähden onnellinen että vain kahdestaan mentiin! Edi ohitti talutusremmi löysänä, pää pystyssä ravaten, niin ketun kuin rähisevän pikkukoiralaumankin. 

Alla taas monta (suttuista) kuvaa, saisi olla enemmän valoa joten lumi takaisin kiitos! Ja kurakin sisältä vähenisi...

Iineksen välkky-ilmeiden parhaimmistoa

Metsälenkillä Iineksen kanssa

Eipä ole enää lunta...

Projekti metallikapula & Iines

Toisena harjoittelupäivänä jo metallikapulan tuonti

Nikke joutui esittämään joulupukkia

Iskältä lahja Edille: vinkuva nakkilelu!
Jouduttiin ottamaan lelu Ediltä pois, siitä vingutuksesta ei tullut ikinä loppua :D

Iskältä lahja Iinekselle: nakkimakkara-narulelu

Hyvin voivat nukkua (valvotusti) yhdessä vaikka Iineksellä on juoksut

Supermielenhallintaa Ediltä! Mahtaakohan sitä edes häiritä Iineksen juoksut

Pitkä torkku-tyttö

Edin jedi-mielenhallintatemppu: namit etutassujen ja lemppari-vinkupallon päällä!

Jokin petoeläin! Eiku Iines se on oikeasti ;)

Iineksen kärsä portin läpi aina kun joku on toisella puolella
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti