sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Paluu metsään

Viimeiset kaksi kertaa ovat taas olleet metsähakutreenejä Iineksen kanssa. 

Molemmilla kerroilla ollaan otettu neljä ukkoa ja uutena asiana Iines on (yllättänyt ainakin minut) haukkunut maalimiestä kunnes saavun keskilinjalta paikalle! Aikaisemmin se on haukkunut yhtä-kahta haukkua, nyt metsä raikasi Inkun ilmaisuista! Voin kertoa, että on melkoisen paljon helpompi löytää koira & maalimies sieltä metsästä kun koira haukkuu eikä tarvi silmillä hakea mistä tyypit löytyvät. Saimme vinkiksi, että haukku saisi tulla palleasta asti, ei kurkunpäästä tulevaa kimittävää haukkua. Tätä täytyy treenata lyhyemmillä haukkupätkillä, väsyessään Iines kimittää kyllä kovin. Oli kyllä hienoa nähdä että koira haukkuu vaikka kävelen maalimiehelle ja vielä siinä ympäri - haukku ei keskeydy eikä koira lähde pois ukon luota. 

Viime kerralla 2. piilon maalimies ehdotti, että menisimme ilman remmiä keskilinjalle jatkossa - sehän vahingossa onnistuikin melko hallitusti! Tänään ensimmäisellä piilolla ei tämä onnistunut lainkaan, jatkossa sitten seuraavilta piiloilta ihan ok. Vinkki nro 2, kannattaa vielä laittaa koira remmiin kun palataan keskilinjalle ettei mene turhaa energiaa siihen takaisinhuuteluun eikä lytätä koiran intoa hakutyöskentelyyn. Vinkki nro 3 oli että voisimme vapaa-ajalla treenata metsässä lähellä kulkemistä, ettei sitä tarvitsisi hakumetsässä enää harjoitella.

Iines tekee hienosti etsintätyötä ja lähtee heti haukkumaan kun löytää ukona. Pyysin maalimiehiä työntämään koiran pois jos tulee liian iholle, namipurkit pistävät Iineksen ihan kierrokselle jos ne on näkyvissä! Taas porukassa kyseltiin mille päivämäärälle meidän BH-koetta on suunniteltu - jos vaikka se PEHA-A koekin käyttöönottotarkastuksineen (pelastushaku A-koe) saataisiin pian jo kalentereihin  - ehkä EI nyt ihan vielä sentään !! Mutta on hyvä että ollaan mukana porukassa joka tsemppaa eteenpäin.

Tottelevaisuuden puolella ollaan tehty sivulletuloja ja pikku seuraamispätkiä hyvässä korkeassa vireessä häiriössä ja häiriöttä. Iineksellä on aivan mahtava motivaatio kun aamu- tai iltaruokakuppi on mulla oikeassa kädessä joko näkyvillä tai selän takana. Silloin seurataan ja täysillä! Täyskäännöksetkin menevät kuin vettä vaan! Pitkiä paikallaanmakuita ja istumisia ollaan myös tehty yksin ja ryhmässä. Iineksellä on yllättävän hyvä rauha rivipaikallaanmakuussa - ei ole (kopkop) kertaakaan vielä rivistä lähtenyt tai noussut paikaltaan.

Iines ei ole koskaan mahtunut tuohon petiin, Edi mahtuu siihen helposti

J. Lankisen kuva viime viikolta, Iines on supervälkyn näköinen

Iines menossa etsimään ukkoja

Iines keskittyy rauhoittumiseen hallissa

Edustuskuva ;)


Jotain tästä on mennyt...

Kova hinku hakumetsään!

Sumea kuva hallilta rivitreenistä 
Edi niiiiin tykkää metallikapulasta

Edin trimmaus kesken, korva väärinpäin...

Edi varasti Angry Birdin

Remmilenkillä puuhkaturkin ja nahkaturkin kanssa


Mahlzeit!

Kaunis helmikuinen talvisää tänään hakutreeneissä, pitkät karvat nypittynä Iinekseltä

On Iines kaunis, nyppiminen kesken

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti