sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Lunta!

Viimeiset kolme kertaa peko haku treeneissä ollaan keskitytty maalimiehen ilmaisun harjoitteluun. Tavoitteena on että kun Iines löytää maalimiehen, se haukkuu tasaisella rytmillä (koskematta maalimieheen) kunnes saavun paikalle ja otan koiran viereeni istumaan. Nyt ollaan saatu aloitettua tätä projektia niin että Iines haukkuu yhden tai pari haukkua, mutta vain jos antaa käskyn "hauku". Maalimiesten avulla ollaan huomattu että jos namipurkki on esillä, Iines ryntää päälle ja raapii purkkia/käsiä jos sitä pyytää haukkumaan, mutta jos purkki on piilossa, haukku tulee ilman näitä lisämausteita. Olisi hyvä jos pikku hiljaa se lamppu syttyisi että haukku alkaa ilman että tarvitsee antaa erillistä haukkukäskyä, ja että haukkuja saa kerralla useamman kuin yhden. Tänään hakutreeneissä onnistuttiin jo saamaan haukkusarjoja, tehtiin hieman turhauttaen eli pidin remmillä kiinni ja siitä sai hienosti haukkua. Ihan hyvä tälläkin tavalla trenata sitä että koira jää noin metrin päähän ukosta haukkumaan.

Tottelevaisuuden puolella ollaan jatkettu paikallaan makuun treenaamista aina vaan kun on seurakoiria laittaa riviin makaamaan. Jäävien liikkeiden (istu ja maahan) treenaamista ollaan jatkettu hiukan eri tavalla kuin aiemmin jotta saadaan vauhtia ja terävyyttä liikkeeseen: lelulla hetsataan koiraa eli leikitetään muttei anneta lelua, sitten käsky (istu tai maa) ja kun tekee oikein, lelupalkka. On muuten auttanut! 

Uutena asiana tottelevaisuustreeneihin ollaan otettu tunnetilan harjoittelua. Ongelmana siis on ollut että kun menemme tottelevaisuuskentälle, Iineksen mielenkiinto on ollut maan haistelu ja ympäristön katselu, eikä se että tehdään hommia yhdessä. Iineshän ei ole koskaan ollut samallainen kuin Edi, joka tulee usein sillä ilmeellä että "mitä tehdään, teen mitä vaan kunhan tehdään!" Edihän kiipeis vaikka puuhun jos pyydän, sillä on huomattavasti enemmän omistajan miellyttämishalua kuin Iineksellä. Noh, tätä tunnetilan hakemista ollaan nyt harjoiteltu niin että kentälle kun tullaan, seison suorassa, katse eteenpäin, sanon "tottista!" ja siitä alkaa heti patukan kanssa leikkiminen! Saadaan siis sanalle "tottista" sellainen vaikutus että nyt alkaa kivat jutut! Tällä sanalla saadaan siis jatkossakin virettä ylös, jos tarvitaan. Muutamien toistojen jälkeen sana "tottista" alkoi toimimaan enemmän kuin hyvin ja saatiin siitä heti jatkettua jäävien liikkeiden treenaamiseen. Hiukan ollaan aloitettu jo sekottelemaan näitä, välillä sanon istu, välillä maahan. Hommia kuitenkin paljon vielä. Jäävää seisomista en ole harjoitellut yhtään... 

Kohta matka jatkuu taas sunnuntain iltatreeneeihin, jossa tottelevaisuutta tiedossa molempien koirien kanssa. Tällä viikolla ollaan oltu tehokkaita, nämä on nyt kolmannet ryhmätottelevaisuustreenit tällä viikolla (ma,to,su) ja tiistaina oltiin ruokakaupan parkkipaikalla harjoittelemassa Iineksen tulevaisuuden BH-kokeen kaupunkiosuutta.

Iines haukkuu maalimiehelle /Kuva J.Lankinen

Iines haukkuu maalimiehelle /Kuva J.Lankinen

Iines haukkuu maalimiehelle /Kuva J.Lankinen

Päivystäjät

Iineksellä on asiaa Edille

Edin tyypillinen ilme

Iines on kuin patsas!

Kiitos Internet, tänä vuonna snautseri-joulutorttuja!

Paikallaanmakuussa Iines ja Martti

BH-koetreenausta, Iineksen katsekontakti

BH-koetreenausta, Iines jätetty yksin kaupan seinään, minä näkymättömissä, hienosti pärjääsi!

Edin piti päästä myös, Edi haukkuu

Edi tuijottaa

Edi seuraa


1 kommentti:

  1. Meilläkin on tehty snautseritorttuja tänä vuonna. Onneksi löysimme kyseisen ohjeen niihin! :D

    VastaaPoista