keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Marraskuuta

Marraskuussa ollaan Iineksen kanssa keskitytty lyhyisiin aktivointipätkiin jota leirillä vinkiksi saatiin. Sivulle tulot ja seuraamispätkät ovat olleet oikein mallikkaita niin kotona, ulkokentällä ja sisähallissa - ollaan tehty yksin ja häiriökoirien ja henkilöryhmän kanssa! Erityisen tyytyväinen olen Iineksen kontaktiin minuun henkilöryhmässä! Vaikeuksia vielä tuottavat muut koirat, jos ei ole "tehtävää" Iineksellä, se helposti alkaa vetämään toista koiraa kohden.

Paikallaanmakuuta ollaan treenattu melko lyhyitä, ehkä puolen minuutin pätkiä toisten koirien kanssa, hienosti pysyy eikä pomppaa ylös kun lähestyn takaisin:
Hallissa Iines ja Martti

Kentällä Jesse ja Iines
Kokeilin pihalla kerran hyppynoutoa. Iineksen saa hienosti jätettyä istumaan esteen toiselle puolelle ja kutsuttua eteeni istumaan hypäten esteen yli. Noutokapulan nostot ja pidot ovat olleet kauheata roiskimista ja kapulan sylkemistä, mutta jos liikun itse, Iines tuo sitä nätisti suussaan. Kokeilin sitten yhden ainoan kerran hyppynoutoa, ilman että Iines on koskaan hypännyt minusta poispäin, tai että olisin heittänyt kapulaa esteen yli eli kaikki täysin sääntöjen vastaisesti! Laitoinpa kuitenkin kännykameran videon rullaamaan, jos vaikka vahingossa onnistuisi! Ja onnistuihan se! Ei olla otettu tätä uudestaan, rakennetaan liike paloista, kuten kuuluu.

Lauantaina 16.11. olin Salossa koirankouluttajakurssi 1:llä, seuraavaan eli 2-osaan tarvitsee olla tulos palvelus- tai pelastuskoirakisoista; BH suoritus ei riitä... ehkä siis parin vuoden päästä jatkokursseille!

Jääviä liikkeitä treenatessa kaverin kanssa todettiin että Iinekselle tarvitsee saada oikea mielentila tottiskentälle tullessa. Alotukset ovat meneet maan nuuskutteluksi ja yleiseksi oleskeluksi. Ajatus tarvisi olla ennemminkin koiralla niin että JES nyt tehdään töitä! Voisi esim. leikkiä ensin koiran kanssa jotta saadaan se yhteistyöhalu esiin. Tehtiin nyt uudella tavalla jäävää istumista: minä peruutan lelu kädessä, voi vähän hetsata ja riekkuakin, ja kun vire korkealla, käsky istu ja siitä leluleikkipalkka! Tuli ehdottomasti vauhtia ja intoa lisää!

Sivulla

Sivulla, seuraamisen aloitus

Saalisleikki nahkarätillä

Saalisleikki

Liikkeestä jäävä istu

Liikkeestä jäävä maahanmeno

Edillä vähän pehmeämpi nukkumapaikka...

Iines telkesi itsensä portin taakse vahingossa, kärsä portin läpi

Hallintaa, hallintaa. Istumassa Iines 1v, Edi 5.5v ja Nikke 11,5v

Pentuajan peti on Edin mielestä edelleen hyvän kokoinen

Pieni Edi ja Iso Iines; Iines näyttää laihalta vinttikoiralta kun varjo vie kyljestä palasen!
Edin lempparilelu... heti pallojen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti