lauantai 15. kesäkuuta 2013

Iineksen eka näyttely 15.6.13 Porvoo

Huipulta on hyvä aloittaa joten: tänään oli Porvoossa Iineksen eka näyttely, vaatimattomasti suursnautsereiden pääerikoisnäyttely jossa tuomarina rodun erikoistuomari (tietysti) Saksasta Hans Karl Schneider.

Nopeasti huomattiin että herra Schneider tykkää juoksuttaa, ja suurta (yllättävän suurta) kehää sitten kaikki joutuivatkin juoksemaan monta siis m-o-n-t-a kertaa ympäri ! Huh, ja päivä oli kuuma! Onneksi minulla on pitkät jalat joten juoksminen sinäänsä ei ole ongelma, ongelmaksi muodoistuivat ehkä ennemminkin se, että a) Iines juoksee paaaaljon nopeammin kuin minä,b) muita täytyy ohitella tai odotella c) Iines lähtee loikkimaan/laukkaamaan jos rytmi on taas liian nopea. ja D!) kengästä lähti pohja juniorinarttukehässä!

Aamulla mulla repes housut polvesta just ennen  lähtöä joten vaihtoon oli mennyt jo aamupäivän aikana housut ja kengät! Iines ravasi todella hienosti (kannatti treenata ahkerasti!) ja seisoi tosi hyvin... jos oli nami tarjolla. Saatiin junnunarttukehästä (JUN) (jossa 9 narttua) rodun erikoistuomarilta ERI eli erinomainen, se paras laatuarvostelu. Huh! Tästä sitten junnu-kilpailuluokkaan (JUK) kaikki eri:n saaneet, tässä sijoituttiin neljänsiksi ja saatiin SA eli sertifikaatin arvoinen - wau! Suursnautsereiden paras narttu -tittelin voitti tietysti aikuinen narttu. Kasvattaja oli tyytyväinen Iineksen esiintymiseen ja minun esittämiseen - kiitteli että olin kotona harjoitellut ja että jaksoin juosta kaikki ne kierrokset :D

Arvostelu:

Suursnautserien pääerikoisnäyttely
Tuomari: Hans Karl Schneider, Saksa
TINTENFASS QUANDUC "IINES" 10kkArvostelu: JUN ERI JUK4 SA
"Mittlere grösse, gestreckter Kopf. Leicht angezogener Nasenrücken. Könnte in der Parallelität etwas exakter sein. Ausreichend Frontbreite. Hinterhandwinklung ist in ordnung. Satt in der Farbe, sehr gut in der Haarstruktur. Sehr gut im Stand, schwungvoll in der Bewegung."

Keskikokoinen. Pitkänomainen pää. Hieman alasviettävä(?) nenänselkä (tuomari katsoi tässä kohtaa nenänselän ja päälaen yhdenmukaisuutta). Voisi olla tarkempi suorassa edes-takasin juoksussa. Riittävä etuosan leveys. Takakulmaukset ovat kunnossa. Tyydyttynyt/värikylläinen väri (ilmeisesti hyvän värinen siis), erittäin hyvä karvanlaatu. Erittäin hyvä seistessä, energinen/eloisa ravissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti