lauantai 21. lokakuuta 2017

Syksy

Syksy ja sateet eivät vähennä meidän treenaamista: hakuilu jatkuu Ruun kanssa kerran viikossa, ja ollaan nyt käyty 6 viikon ajan BH-kurssilla kerta viikkoon. Kouluttajana Doxx-areenalla on Rosanna, jonka kanssa ollaan lähes kymmenen vuotta sitten aloitettu kisaamaan koirillamme samoissa toko-kokeissa. 

Haussa ollaan vaihdettu pallot takaisin ruokaan, ja niin että joka maalimiehellä on eri ruokaa, aina parantuen loppua kohden - eli viimeisillä maalimiehillä on ollut maksalaatikkoa palkaksi. Tämä on toiminut hienosti, kun pallot eivät vieraalta ihmiseltä saatuna motivoineet tarpeeksi. Ruu on vähän sellainen ns. vanhantyyppinen riiseni, jäyhä, eikä niinkään kiinnostunut vieraista ihmisistä. Oma lauma on se paras. Annetaan sen kasvaa rauhassa, hakuilua on jäljellä enää seitsemän viikkoa joten talvitauon jälkeen hakumetsässä voi olla ihan erilainen koira. 

Tottelevaisuudessa, BH-kurssilla ja kotona, ollaan keskitytty tarkkaan tekemiseen ja Ruun oman oivaltamisen kautta oppimiseen. Esimerkiksi kun sille on pennusta asti naksuttimella opetettu noutokapulaa, se on itse oivaltanut mitä siltä halutaan - sen motivaatio on ihan huippu kapulaan. Palkkana tottistreeneissä käytän vaihtelevasti nameja ja leluja. Lelu on ollut loppupalkkana, mutta vähitellen yritän saada sen tekemään maltilla  myös sen lelun (patukan tai pallon) kanssa, sen into leluun on vielä liian suurta jotta saataisiin tekniikkaa sillä hinkattua. 

BH-kurssilla ollaan tehty jääviä liikkeitä, seuraamista, käännöksiä, paikallaanmakua toisen koiran tehdessä suoritustaan, BH:n kaupunkiosuuteen kuuluvia lenkkeilijöiden/autoilijan/pyöräilijän/toisen koiran ohituksia ja yksin jättämistä seinään kun toinen koira menee ohi. Treenit sujuvat pikkuhiljaa kun maltan palastella opetettavat asiat pieniin osiin. Käyttölinjaisella koiralla on tuota ruutia jonkin verran enemmän kuin minun aiemmilla sekalinjaisilla!

Kiva arkielämän helpotus on ollut se, että Ruu osaa aika hienosti käyttäytyä kun olemme aloittaneet pyöräilyn! Ihan lyhyttä matkaa vielä mennään rauhallisella vauhdilla kun se on vielä kasvavassa iässä (nyt 9 kk). Alla vielä kuvia viime parilta kuukaudelta.

Autumn and raining doesn't affect our training: search practice once a week as well as BH-training course. At search practice she's a bit stolid among new people, so we switched balls to treats back again. At obedience, we are progressing bit by bit  - as a dog from only working lines, she has a bit more gunpowder what I'm used to with the previous dogs!  But a new thing to us is biking, she's a calm and natural companion. Below pictures from last months.

Ruu & auringonnousu / sunrise

Ruu & auringonnousu / sunrise

Ruu & auringonnousu / sunrise

Ruu 9kk / mo

Viileä aamu & Ruu / chilly morning
Iines &Moët
Asiakaspalautteena annettu eläinlääkäriaseman mobiilisovelluskehu kannatti!
It paid off to give positive feedback on vets new mobile application

Ruu menossa hakutreeniin
Off to search practice

Ruu & auringonnousu / sunrise

Fillarikaveri Ruu / Biking 


Iines mökkiapulaisena / Iines the builder

Koko perheen harrastus, geokätköjen etsiminen
Whole family activity, searching geocashes

Doxx-arena, BH-kurssilla / obedience course

Kumarrus Ruu taking a bow

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti