sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Iines TOKO ALO1 161p

Iines kävi Porissa tottelevaisuuskokeessa (TOKO) ja sai nyt toisen alokasluokan ykköstuloksen pisteillä 161/200. Tuomarina Ralf Björklund, järjestäjänä TVA Pori. Iines oli aivan villipallona, sillä oli aivan liian hauskaa näin vakavaan lajiin! Tietysti meille on vierasta olla sisähallissa, ja maton hajut kiinnostivat kovasti. Lisäksi se kävi välillä seikkailemassa ja katsomassa koetoimitsijoita, varsinkin kun noutokapulaliikeen jälkeen toimitsija vei Iineksen oman kapulan kehän laidalle, se oli ehdottomasti seurattava mihin täti sitä kapulaa vie :D Onneksi kaiken kaikkiaan saatiin nyt ykköstulos, eli enää tarvisee yksi samanmoinen saada koulutustunnusta varten ja siirtymiseksi avoimeen luokkaan. Tosin, avoimeen luokkaan saa siirtyä jo yhden ykköstuloksen jälkeen. Halusin kuitenkin kisata vielä alokasluokassa nyt kun elokuun alusta tulivat voimaan uudet säännöt ja liikkeet.

Liike kerrallaan:

Paikallaanmakuu 10/10p 
  • Rivissä viisi koiraa, jokainen käskee yksitellen koiransa makuulle, ja yhdessä ohjaajat kävelevät   15m päähän, seisovat siellä minuutin, palaavat koirien luo ja yksitellen käskevät koiran sivulle. Ei ongelmia tässä.
Seuraaminen 9/10p
  • Liikkuri kertoo aina muutaman askeleen välein mitä kuuluu tehdä, käännökset oikealle, vasemmalle, täyskäännökset, pysähdykset, juokseminen, hitaasti. Iines seilaili vähän ja haisteli mattoa, ei muuta ongelmaa.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9/10p
  • Koira seuraa sivulla n. 10m jolloin liikkeenohjaaja antaa luvan käskeä koiran maahan, jatketaan itse kävelyä samanmoinen matka ja palataan koiran luokse. 
Luoksetulo 6/10p
  • Koira jätetään istumaan, kävellään 15m päähän ja kutsutaan koira luokse. Iines törmäsi minuun luoksetulossa ja sivulle tulemiseen tarvittiin kaksi käskyä, lisäksi se haukkui sivulle tullessaan.
Noutoesineen pitäminen 8/10p
  • Koiralle ojennetaan puinen noutokapula jota se pitää viisi sekuntia, sitten irroituskäsky. Iines hiukan pureskeli kapulaa, lisäksi oli alkuvaikeuksia siinä asennon hakemisessa.
Kauko-ohjaus 8/10p
  • Koira on ensin perusasennossa, sitten se käsketään maahan, itse kävellään 2m päähän, käsketään istumaan liikkeenohjaajan luvalla, ja siitä 3s päästä se käsketään takaisin maahan, kävellään takaisin koiran sivulle ja otetaan koira perusasentoon. Iines tarvitsi kaksi käskyä ensimmäiseen istumiseen.
Estehyppy 6/10p
  • Koira jätetään istumaan 50cm korkean rimaesteen toiselle puolelle ja se kutsutaan yli hypäten eteen istumaan, ja siitä perusasentoon. Hyppy onnistui hyvin mutta itse vahingossa otin askeleen taakse, lisäksi sivulle tulossa ongelma. 
YHTEISPISTEET 161/200p. tulos ALO1, sijoitus 4/10.

Kisakirja ja pisteet / competiton booklet and our points

Paikallisen seuran opaskyltillä, TVA on myös tottelevaisuusvalio,
ja otin tietysti hauskan kuvan ;)
Organizing dog club Pori TVA (tva means obedience champion)

Palkinnot, olis ollut kiva saada!
Prizes, would've been nice to get!

Kisapaikkana kaarihalli jossa oli aika kylmä jo!
Competition site, quite cold!
Iines today passed obedience trial novice class with 161p. She had too much fun to focus on the tasks! Luckily we got the sufficient score so that we need to get one more only to get to the open class.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti