sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Tottelevaisuutta, hakua ja esineruutua

Tottelevaisuutta, hakua ja esineruutua tällä viikolla - siinäpä itseasiassa kaikki palveluskoirakokeen (hakukokeen) osat. 

Ruun kanssa osallistutaan näin kesälomalla neljän kerran aamukurssille Koirakoulu Naantalin aamutokoon. Keskityttiin ensimmäisellä kerralla kontaktiin, häiriöiden (muiden koirien) kestämiseen ja kasikon peruuttamiseen (eli kahden tolpan ympäri peruuteltiin kasikon muotoa). Viime keskiviikkona oltiin tyttöjen kanssa myös kentällä tottiksissa, Iines teki pk- ja peko-esteitä, Ruu keskittyi leikkimään kanssani - se oli hyvä treeni! Otettiin lisäksi ampuminen 6mm:llä, ei oltu ihan liki, meni erinomaisen hyvin.

Ruu KKN:n  tunnilla
Ruu at obedience class

Iines treenikentällä
Iines at our dog clubs training field

Ruun kanssa oltiin tällä viikolla myös TPH:n hakuryhmien esineruututreeneissä. Itse vein esineet ja treenikaveri piti koirasta kiinni kunnes palasin. Lähetys, hyvä etsintä, paluu minun luo. Erinomaista! Tämä on selvästi Ruusta hauskaa.

Ruun esineruutuesineitä
Ruu's article search items

Hakutreeneistä olikin sitten parin viikon tauko leirin ja ryhmän kesämenojen vuoksi. Ajattelin tänään olla rohkea ja ehdottaa kokeiltavaksi ruuan sijaan palkaksi palloja. Tähän mennessä siis menty hajuhakua maalimiehelle, liinassa tai ilman. Se tulee kyllä hakuradalle erittäin motivoituneena, haluaa etsiä sitä hajua, mutta ei erityisemmin viihdy siellä maalimiehellä. Lopputuloksena iloisesti yllättynyt koira joka toi onnellisena maalimieheltä löydettyä palloa minulle leikittäväksi! Kyllä se hiukan leikki maalimiehelläkin mutta kivampaa sillä oli selvästi minun kanssani. Erinomaista, tätä päästään jalostamaan. Sain sen jopa lähetettyä hienosti keskilinjalta haamulle (eli pusikossa seisoo maalimies ja heiluu, menee piiloon), olen niin iloinen tästä! Sekä myös siitä että se kulkee maalimieheltä keskilinjalle hienosti vierelläni ja annan sille vain satunnaisesti nameja (sen sijaan että kuljettaisin sen namin avulla perille). 

Ratkaisu
The solution

Iines ja aikainen aamu sateen jälkeen
Iines and early morning after a rainy dau


Obedience, search, article search this week - those actually are the components of a working dog competition (national search). Ruu is attending on a obedience course Monday mornings for four weeks. I've also done obedience (with both girls) at our dog club's field. Article search is advancing in leaps - I can send Ruu off and she searches the article and brings it to me. I've been thinking much about our search practices and how to advance in them too, I suggested today to our group that we change the treats to balls - and that worked like magic! She isn't too enthusiastic to stay with the hidden one so next time we try that she gets the ball from the hidden and comes to play with me. Finally something proper to work on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti