perjantai 7. huhtikuuta 2017

hakua, peltojälkeä ja tottista

Pieni harrastuskoiran alku Ruu on tehnyt joka päivä ruuan yhteydessä tottelevaisuusharjoituksia, eli tehokkaasti kolmasti päivässä. Varmaan vain kahdesti se on saanut ruuan ilman mitään treeniä koko kuukauden täällä olonsa aikana (en ole ollut itse kotona) :D

Harrastuspuolella ollaan tehty useampi peltojälki (askeleita 20-40), joka askeleella ruokaa 3-4 nappulaa. Motivaatio ja samalla vauhti on hurrrja. Hakutreenejä on ollut kolme kertaa (eka kerta ilmaisuharjoitus hiekkakentällä, ja kaksi kertaa metsässä). Tällä hetkellä tietää että tuulen avulla pitää etsiä ihmisen haju ja kun löytää ihmisen, menee sen eteen maahan ilman pyyntöä ja saa siitä ruokaa - erinomaista! Tottiksessa ollaan ketjutettu jääviä liikkeitä (istu, maahan, seiso), ja seuraamista häiriössä kentällä, oikeastaan henkilöryhmän alkeita. Noutoa ollaan aloiteltu myös, nyt tarttuu jo itse kapulaan hampailla oikeasta kohtaa mutta tämä on vielä ihan alkutekijöissä.

Iinestä olen nyt yrittänyt kouluttaa vähän eri tavalla, tehden jännitystä ja haukuttamalla sitä väleissä - ensin siis lisätään kaasua ja sitten jarrutellaan. Tarkoitus on saada siis Iines tekemään innokkaasti sitä mitä haluan - ettei tarvitsisi pyytää sitä tekemään mitä haluan. Tällä hetkellä vaikuttaa toimivalta! Ollaan kokeiltu uudella tyylillä nyt tokon liikettä merkin kiertoa ja siinä ainakin huima parannus. 

Ruulla tänään 12vko:sen rokotus ja tarkastus, painoa 9,4kg ja alakulmahammas poistettava lohkeaman vuoksi, muutoin terve ja menevä pentu.

Little Ruu has been training obedience (with every meal 3x a day), field tracking (motivation&speed are high), and search (she knows to search human scent from the wind, and when she finds one, she lays down and gets food). Obedience training we do the same things that come in competitions. 
With Iines I now try a different style to obedience training, let's see how that works... Ruu is now 12 weeks and got her vaccinations. 

Iines 7.4.

Vihdoin paalu uppoaa maahan! Peltojäljelle menossa
Going field tracking, finally the ground had  unfrozen so the pole stuck to the ground!

Peltojäljestäjä ja kaahausankkuri
Field tracker and anchor

Hampaasta lähti pala, kulmahammas poistetaan ensi viikolla
Canine tooth fractured, that will be removed next week

Multitasking
Hakutreeneihin menossa
Going to search practice 

Teipillä pienennetyt pk-liivit ja maalimiehellä piti mennä maahan
Little Ruu doing search, second time training and she already knows
to lay on the ground to get food

Ruu pitää nanosekunnin noutokapulaa!
Ruu holds the dumbbell for a nanosecond! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti