perjantai 24. maaliskuuta 2017

Pikkuinen Ruu kasvaa

Ruu kasvaa kovaa vauhtia, ja pian on tullut jo pari kiloa lisää painoa! Ikää nyt 10,5 viikkoa.

Edelliseen kirjoitukseen viitaten, minun yöunet ovat jääneet siihen 5-6 tuntiin viimeisen kolmen viikon ajan. Nyt tiedän miltä pienten lasten vanhempien väsymys voi tuntua!

Ruu treenaa joka aterialla jotain, eli kolme kertaa päivässä. Tehdään ylensä lyhyt tottelevaisuusharjoitus, kuten seuraamista, istumista, maahanmenoa, esineiden kosketusta (noudon alkeet), luoksetuloa, eteenmenoa, jne... ja pari kertaa ollaan oltu peltojäljellä. Jälkien pituus ihan 25-30 askelta ja joka askeleella 3-4 namia - todella hyvä työinto! Kerran oltiin oikein treenikentällä tottistelemassa, eikä haitannut että oli uusi paikka tai että nurmikenttä lainehti vedestä! Vanton treenihalleilla ollaan käyty Iineksen ja Ruun kanssa pari kertaa myös.

Trimmasin Ruun korvia ja poskia hieman ja alla hieman valokuvia. Korvissa on nyt teippaukset jospa ne menisivät edes hieman rotumääritelmän mukaisesti, eli etureuna posken suuntaisesti. 

Ruulla kävi viime sunnuntaina tapaturma, Edi näykkäsi sitä päähän kun lattialle oli unohtunut puruluu. Voitte kuvitella millaiseen sokkiin menin kun pennun silmän alta tulee verta - onneksi päästiin eläinlääkäriin nopeasti ja kyseessä oli vain alaluomen haava. Koirat ovat siitä asti nyt olleet eri tiloissa ettei käy uutta vahinkoa. Edi kun on kuitenkin vanha ja kipeä ettei reagoi arvaamattomasti enää uudelleen. 

Iineksen kanssa käytiin juuri eläinlääkärissä kun tuo spondyloosi selässä on kiusannut taas enemmän. Kokeillaan nyt Cartrophen-pistoshoitoa, katsotaan miten auttaa! Siinä on neljän injektion sarja, yksi annos viikon välein ihon alle, onneksi saan itse laittaa sen ettei tarvitse ajella aina hoitolaan.  

Ruu is growing fast, added already nearly two kilos! Since the past weeks, I've had only 5-6h sleep each night, I can now imagine how parents with newborns feel! Ruu has trained obedience three times a day, also we've tried field tracking a few times. She's a super sport! I also groomed her a little, and that went well - a couple of pictures below. Ruu had an accident with my oldest dog Edi, a bone was accidentally left on the floor and Edi bit her in the head - we were super lucky that only wound came to lower eyelid and not the eye!! Iines's spondylosis has been acting up recently so now we try this Cartrophen-injection series to reduce pain. 

Ruu 9,5 viikkoa/weeks

Ruu 9,5 viikkoa/weeks

Ruu 9,5 viikkoa/weeks
Leikkihetki Playtime

Peltojäljellä Field tracking

Lauma / the pack



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti