perjantai 8. huhtikuuta 2016

Harjoittelua VIRTA-testiä varten

Meidän pelastuskoiraporukan kokeneempien kesken järjestämme nyt toisillemme kerran viikossa yhdelle VIRTA-testin tyyppisen harjoituksen jossa on koirakko, kartturi ja kartturiharjoittelia, sekä harjoituksen suunnittelija mukana metsässä tarkkailemassa kaikkien heidän toimintaa. Virtahan oli se pelastuskoirien viranomaistarkastus, joka on hälyytyskoirakoksi pääsyvaatimus. Tässä on n. 30ha alue ja parisen tuntia etsintää, alueella vähintään yksi "kadonnut". Testissä arvioidaan koiran sekä ohjaajan työskentelyä, suunnitelmallisuutta, paineenkestoa, järjestelmällisyyttä, koiran ohjattavutta jne. 

Minun ja Iineksen harjoitus oli eilen, meille uudessa maastossa, alueena se noin 30ha. Iines pysyi hienosti hallinnassa, meillä oli hyvä flow tekemisessä koko ajan. Yhden peuranjäljen nosti, mutta tajusin nopeasti ettei olla ihmisen jäljellä ja päästin koiran irti. Iines nosti tämän peurajäljen jälkeen pian selkeästi ihmisjäljen jota ajoimmekin vauhdikkaasti. Jossain kohtaa hukkasi jäljen ja päästin sen irti. Kun aloimme suunnittelemaan seuraavaa etenemissuuntaa, huomasin että koira tekeekin koko ajan töitä --- ja pian alkoikin haukkumaan n. 40m päässä! Työskentelyaika alueella n. 1h20min Haukkumiseen tarvitsee ehdottomasti vielä lisää treeniä, näissä parissa partiointitreeissä on selkeästi ollut heikommat haukut kuin hakualue/perusratatreenissä. 



Our SAR group's advanced members organize one search practice this month to another member of our group. This week was me and Iines on turn, we also had a partner to read the map and GPS to keep us on the plan. The search area was 30 hectares, we spent 1h20min searching before Iines found a track and after a few problems she found the "lost" one. She needs more practice with these to make it a routine!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti